Ловците искат главата на Зико от Бойко /mp3/

Автор:
Петък, 30 Септември 2016 13:21
Ловците искат главата на Зико от Бойко /mp3/

БЛРС алармира за криминално унищожена общинска собственост заради апетити за приватизация на Ловен парк

Председателят на Българския ловно-рибарски съюз Асен Пиперков, шефът на ЛРС Съдениение 1906 - Гено Чобанов и членовете на УС Петър Нанчев, Калин Карагьозов и Камен Шишманов, поискаха оставката на областния управител на Пловдив Здравко Димитров на пресконференция в БТА София току-що.

Проправяне пътя за приватизация на Ловния парк в Съединение чрез криминално унищожаване на една общинска собственост е мотивът на българските ловци.

За първи път имаме посегатество над собственост, изградена от ловците, каза Асен Пиперков. Ловната вила, която е в близост до езерото в община Съединение, е актувана като общинска.

След като колегите са установили, че имотът се премахва периодични и активно, са сезирани всички компетентни органи, каза още Пиперков.

Депозирани са документи в Апелативна прокуратура, Министерски съвет и навсякъде. Освен, че вилата е разрушена, премахнати са и основите й, за да може областната администрация да издаде документ за ново изграждане на обект, каза Пиперков.

Стотиците ловци в сдружение Съединение 1906 водеха 8-годишни битки за спечелване на имота. След като те бяха спечелени, на него бе посегнато от неизвестен извършител.

Ние сме готови да го възстановим със собствени средства, така че тя пак да си остане общински имот. Но тук явно интересите са други – да бъде закупен целия имот, каза Пиперков.

ЛРС ще окаже пълна подкрепа на колегите от Съединение срещу безобразието, което се извършва там, каза още Пиперков.

Това е позорен акт, който ние осъждаме, заключи той.

Началото на историята започва 2006-та, когато ЛРС Сокол Пловдив извади акт за две ловни вили и язовира. След 7-годишни съдебни дела, беше установена собствеността – едната вила е общинска, а другата – на ЛРС Сокол Пловдив, което го продаде на частна фирма, повтори извадената на светло от Plovdiv-online хронология на грабежа Камен Шишманов.

Шишманов е категоричен, че областният управител стои зад криминалното разрушаване на вилата, а кметът на Съединение му е помогнал впоследствие при доразрушаването.

Целта е изчистване на терена и 5,5 дка държавна земя, която е в разпореждане на областния управител, да се продаде на собственика на другата вила. Предполагам, че ще посегнат и на язовира, каза Шишманов.

Той добави:

Има организирана престъпна група от хора, облечени във власт!

Затова сме сезирали лично министър-председателя г-н Бойко Борисов, Съвета за антикорупционни политики и апелативния прокурор Иван Даскалов.

За нас този случай граничи с варварство, защото този Ловен парк е построен с лични средства на населението и ловците на Съединение, както и с дарения. 40 години никой не посмя да разруши този имот, и изведнъж идва един областен управител и казва:

Аз съм този, който трябва да взема този имот!

Ние не сме някакви васали! – каза Камен Шишманов.

Митингът ни в понеделник пред Областна оправа ще разобличи Здравко Димитров, категоричен е Шишманов.

Той добави, че няма данни някой да е разпитван вече в прокуратурата в Пловдив по повод сигнала, входиран на 17 септември.

Плакатите ни на митинга ще бъдат:

Не на мафията! Не на разрухата! Бойко да озапти Зико! – каза Шишманов.

Работодател на този наместник на държавата в Пловдив е именно министър-председателят, затова ще искаме оставката на областния управител, заключи той.

ЧУЙТЕ ПЪЛЕН АУДИОЗАПИС!

Видео

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм