Губернаторът на прокурор за търговия с влияние

Автор:
Четвъртък, 29 Септември 2016 11:01
Разбитата от хора на Зико ловна вила Разбитата от хора на Зико ловна вила

Областният управител плаши Съединение да блокира всичките решения на Общинския съвет, ако не му дадат имот в землището да гледа фазани!

Губернаторът наредил криминално бутане на постройка, собственост на община Съединение и ползвана 40 години от Ловно-рибарско сдружение Съединение 1906!

Зико викал и заплашвал кмет и ловци на килимчето в Областна управа!

Прокуратурата да разследва Здравко Димитров за търговия с влияние и незаконно разрушаване на постройка!

Сигнал е подаден на 17-ти септември лично при шефа на Апелативна прокуратура Иван Даскалов, по случая засега се мълчи!

Писма са изпратени с куриер до премиера Бойко Борисов и Националния съвет по антикорупционни политики към Министерски съвет, ловци от Съединение са сезирали за казуса и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Ловно-рибарско сдружение Съединение 1906 организира протест срещу областния управител Здравко Димитров.

Причината – с действията си той защитава частни корпоративни и бизнесинтереси при престъпно разрушаване на имот - публична общинска собственост на община Съединение, пише в обявата за митинга, която днес бе раздадена на журналисти в ОбС.

Протестът ще се състои на 3-ти октомври от 11 часа пред сградата на Областна администрация на площад Никола Мушанов 1.

На митинга ще присъства Асен Пиперков, председател на Българския ловно-рибарския съюз.

Във вторник казусът ще се обсъжда и на изнесено заседание на Българския ловно-рибарски съюз в Пловдив.

Става дума за сграда от 68 кв. м. в местността Калето в землището на Церетелево, построена върху държавна земя на терен 5,5 декара, разказа общинският съветник и член на Управителния съвет на Ловно-рибарско сдружение Съединение 1906 Камен Шишманов.

Постройката, заедно с втора вила и язовир, е била предмет на 7-годишен съдебен спор между община Съединение и Ловно-рибарско сдружение Сокол - Пловдив с шеф бившия депутат на Иван Костов д-р Васил Паница.

Общината печели едната вила – 68 кв. м. и язовира, а съдът присъжда другата постройка на ЛРС Сокол - Пловдив.

Земята от 5,5 декара обаче остава държавна.

През май Здравко Димитров ме извика в кабинета си в областна администрация и ми каза: "Аз имам интерес към този имот – ще гледам там фазани!", разказа пред Plovdiv-online Камен Шишманов.

Разбрал съм се с Васил Паница за другата вила, казал още губернаторът.

Междувременно става ясно, че председателят на ЛРС Сокол д-р Васил Паница, който е член на ДСБ, продал сградата на частна фирма.

Зико обещал на Камен Шишманов да даде на ловно-рибарското сдружение Съединение друга държавна земя до язовир, където да си построи вила.

После областният управител извикал за справка Николай Аджеларов, който отговаря за държавната собственост в Областна администрация и му поставил задача да потърси терен за ловците до водоизточник.

След 10 минути служителят се върнал и казал, че няма друг имот до язовир в землището на Церетелево.

Според Камен Шишманов, преди него на килимчето на губернатора за същия казус е привикан и шефа на ЛРС Съединение 1906 Гено Чобанов и колегата му от ловната дружинка Кръстьо Комитов.

На 26-ти май 2016 г. ЛРС Съединение 1906 депозира в общината официална молба за стопанисване на имота, който дотогава ползва със заповед на кмета.

В края на май 2016 г. криминално е бутната стена от сградата на вилата, ползвана от ЛРС Съединение 1906.

На сесия на Общинския съвет на официално питане от общинския съветник от Патриотичния фронт Даниел Кацарски, кметът на Съединение обещава, че ще укрепи постройката.

В края на юли обаче пак по същия начин - от неизвестни, е съборена втора стена.

Така сградата става опасна и община Съденение започва разрушаването на вилата на 2 етапа – първо едната половина, след това другата половина, разказва Шишманов.

В навечерието на празника на Съединението - на 5-ти септември, разбрах от кмета на Съединение, че областният управител го е извикал и му е казал, че има интерес към имота, посочи още Шишманов.

По думите му Зико е викал за същия казус в кабинета си и бившия кмет на Съединение и настоящ шеф на ОбС Георги Руменов.

Общински съветник от Патриотичния фронт в ОбС Съединение ми каза, че губернаторът се заканил, че нито едно решение на местния парламент няма да мине, ако не сложи ръка на имота, казва още Камен Шишманов.

Преди 20 дни кметът на Съединение издава заповед за доразрушаване на остатъците и изтръгване на основите на постройката.

Защо обаче разрушиха основите, пита риторично Шишманов.

Причината е да се приватизира държавния имот и Зико да си направи там собствена губерния, възмущава се общинският съветник.

Това е организирана престъпна група, бесен е ловецът.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е заявил апетити към този имот - пред мен, пред Гено Чобанов и пред Кръстьо Комитов, заключава общинският съветник.

На 15-ти септември ЛРС Съединение 1906 подава втора молба за стопанисване на вилата, като обещава преди това напълно да я възстанови.

По нея също няма движение.

На 16 септември Камен Шишманов отива с екип на частна телевизия да снимат предаване за случая.

Заварих там червен бус и бяла лимузина, чиито регистрационни номера съм записал.

Четирима работници бяха бутнали беседката и изнасяха покрива й, разказа Камен Шишманов.

Приближих се незабелязано зад гърба на един от работниците, който точно докладваше по телефона: "Бате Здравко, свършихме си работата, повече не може да рушим, защото е опасно."

Попитах го: "С бате Здравко - областния ли говориш?" и той ми каза: "Да", разказа още Шишманов.

Работникът даже попитал ловеца губернатора ли го праща.

Не, не ме праща областния управител, отвърнал общинският съветник.

На следващия ден той подал сигнал в Апелативна прокуратура Пловдив от името на ЛРС Съединение 1906.

На откриването на Панаира на 26-ти септември Здравко Димитров посъветвал областния шеф на ВМРО и общински съветник в ОбС Пловдив Стефан Послийски ВМРО да вземе озапти Камен Шишманов.

Ловците, които от 40 години се помещават в разрушената вече вила, се опасяват,  че тези 5, 5 декара ще бъдат изкупени от частната фирма – собственик на бившата сграда на ЛРС Сокол -  Пловдив.

С официално решение Управителния съвет на Ловно-рибарското сдружение Съединение 1906 настоява областният управител да даде разрешение на община Съединение да възстанови бутнатата вила.

Един губернатор на София област си отиде, трябва да си отиде и областният управител на Пловдив област, категоричен е Шишманов.

Припомняме, че шефът на ловната дружина в Съединение - Гено Чобанов, е свидетел по делото срещу пловдивския бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла, за поръчкови палежи, сред които и кола на самия Чобанов.

Конфликтът между тях, според свидетелствата в съда на друг от жертвите на серията палежи - бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, станал заради това кой да оглави новия Български ловно-рибарски съюз.

Чобанов дори забранил на Райфъла да бракониерства из ловните полета на Съединение, които подсъдимият бизнесмен ги имал за бащиния.

Апетитите на областния управител Здравко Димитров към ловните полета на Съединение се появяват след като Райфъла е зад решетките и подсъдим по дело за серия поръчкови палежи и опит за убийство на лекар.

Вижте Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (20)

Покажи предишните коментари
 • Сократес

  Първо е главният архитект, втори е Тотев. Ред има, не се притеснявайте!

 • играч

  Тази информация проверена ли е? Защо в никоя друга информационна медия не е публикувана? Това е поредния опит да се набеди един почтен управник, който е неудобен на някой политически конкурент.

 • отговори на: играч

  Драги "играч", това не е информация, а журналистическо разследване, първо. Второ, мисля, че сам знаете отговора на въпроса защо никъде другаде не излиза дори ред - защото е вярна. Трето, дори Айзък Азимов не може да съчини такъв сюжет. Четвърто - цитирани са хора с думите им, с имената им, с датите, включително и кога е входиран сигналът до Апелативна прокуратура - Пловдив, кога - писмата до премиера и Националния съвет по антикорупционни политики. Пето, приложили сме и снимков материал. Шесто, областният управител не си вдига телефона, а от пресцентъра му до този момент не са изпратили нито дума в отговор. Спирам засега дотук. Но, разбира се, ще продължим. Не се съмнявайте, че сме се заредили професионално с доказателства.

 • от Съединение

  Бившият кмет и настоящ председател на ОбС Съединение Георги Руменов и Здравко Димитров са първи приятели още от 2012 год., когато той напусна БСП и отиде при ГЕРБ, като излъга всички избиратели от община Съединение. Сега, ако го питате, сигурно "нищо" няма да знае.... Всички са "много честни и мислят за хората", но използват служебното си и партийно положение за лично облагодетелстване....

 • Стоян - трола

  Запознат, щом си толкова отворен и върл защитник на този безочлив рекетьор , можеш ли да докажеш че това са лъжи,както твърдиш? Ние троловете от простолюдието,платените драскачи на Мамин Ваньо искаме доказателства.
  Ти май си един от играчите - лапачи на общинска собственост. Май работата се размириса и ще ви секне кранчето.
  Ти бил ли си там да видиш какво беше и какво е сега!?
  Жалко изказване на жалък човек!!!

 • читател

  Зико, Зико гергова подметко нищо повече от патрона си Гергов не можа да измислиш...
  Др. Гергов бутна нарушавайки законите хотел Вероника и остави 4 трупа на роми, наш Зико бутна нарушавайки законите бунгало и остави един политически труп - собствения... http://www.varna.utre.bg/images/galleries/2015/04/5621//g/IMG_9675.jpgОСТАВКА ОТ ПОСТА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НЕЗАБАВНО!!!!!

 • До г-н Баев

  Уважаеми г-н Баев искам да попитам, ако Вашето журналистическо разследване се окаже недостоверно, ще имате ли достойнство да се извините публично за грозната манипулация. Малкото Вашите читатели виждат колко е "НЕЗАВИСИМА" и "НЕУТРАЛНА" Вашата ДЕинформационна медия".

 • читател

  отговори на: До г-н Баев

  Днес от 13ч. ще има едночасова пресконференция в БТА по случай незаконните действия на политическата подметка Зико. Ако някой се интересува от по-горе пишещите зикови тролове, да съобщи ще пусна линк за живо гледане на пресконференцията от БТА. Мълчете зикови тъпоъгълници, че с всяко мнение в негова защита го накисвате още повече... http://static01.podtepeto.bg/uploaded/images-09-2009/lov050.jpg
  Зико, Зико синя раданова подметко...

 • читател

  В цирка с избора на баба Цецка забравихме селските изпълнения на Зико, герговата подлога... Прокуратурата задейства ли се, проверка прави ли се? Оставка от този нагъл реформиран Гергов цървул ще има ли?

 • ОТГОВОР КЪМ ЧИТАТЕЛ

  Оставка през крив макарон. Прокуратура ще се задейства не по скалъпените недостоверни доноси по адрес на Обласният управител, а злоупотребите в община Пловдив.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм