Спъват Кунева за шеф на образованието

Автор:
Събота, 30 Януари 2016 16:13
Спъват Кунева за шеф на образованието

Премиерът имаше въпроси към нас. Това е неформална среща и не мога да давам информация за нея. Това каза на излизане от Министерски съвет Гроздан Караджов, който заедно с колегите си от гражданския съвет на Реформаторския блок - Иван Иванов, Мартин Димитров и Петър Славов, са били на среща с премиера Бойко Борисов.

На срещата е присъствал и министърът на образованието проф. Тодор Танев, чиято оставка Борисов поиска в четвъртък. Танев, обаче, излезе с кола от МС и така избегна медиите, съобщи онлайн изданието на 24 часа.

Караджов обясни, че въпросите на премиера не били свързани с номинацията на РБ на Меглена Кунева за нов министър на образованието. Той каза и, че Борисов не е искал от тях да молят Танев да си подаде оставката. На въпрос дали има съпротива от страна на Танев да го направи, Караджов посъветва медиите да попитат самия Танев. "Не знам за информация нито в едната посока, нито в другата. Ние имаме добра оценка за работата на министъра и смятаме, че той е достоен човек", каза Караджов.

Той посочи, че в понеделник ще се събира гражданският съвет на РБ, но предварително няма да каже нищо. На въпрос дали има други варианти, въпреки номинацията на Кунева, Караджов обясни, че има всякакви възможности. "Тези решения не се взимат при премиера", заяви Караджов.

Източник: 24 часа

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм