Бареков крие дарителите на ББЦ

Автор:
Четвъртък, 16 Април 2015 01:07
Бареков крие дарителите на ББЦ

Общо 159 политически партии са подали в Сметната палата годишните си финансови отчети и списъците на дарителите си за 2014 г., като спазиха изискванията за представянето им и срока по Закона за политическите партии (ЗПП), изтекъл на 31 март.

Не са подали годишни финансови отчети 19 партии, като от тях 9 партии към днешна дата вече са прекратени с решение на Софийски градски съд, съобщиха от Сметната палата.

Една партия - "България без цензура", представи в срок отчета си, но към него не е приложена декларация със списък на дарителите съгласно изискванията на закона.

Чл. 34 ал.5 посочва, че годишен финансов отчет, който не отговаря на изискванията относно формата, съдържанието и начина на представянето му, както и когато не е придружен от декларация по образец, в която се съдържа списък на физическите лица, направили дарения, се смята за неподаден.

Съгласно ЗПП, на политическа партия, която не представи в срок финансов отчет, се налага имуществена санкция в размер от 5000 до 10 000 лв. При непредставяне или непредставяне в срок партиите губят правото си на държавна субсидия до произвеждането на следващите избори за народни представители.

В 6-месечен срок от изтичането на срока за получаване на годишните финансови отчети Сметната палата извършва одит на финансовата дейност, приходите, разходите и управлението на предоставеното имущество на политическите партии, които през предходната година са получавали държавна субсидия; ползвали предоставени им помещения - държавна или общинска собственост; участвали в избори, ако такива са провеждани.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Бареков този капут съвсем издиша... Ако даде списък ще се видят измамите с фалшиви дарители, ако не даде - губи субсидията. Да бъде или да не бъде, туй е въпросът...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм