Владиката прати в ада живеещите без брак

Автор:
Сряда, 15 Август 2012 16:55
Владиката прати в ада живеещите без брак

Пловдивският митрополит Николай прати в ада живеещите без брак, осъди сурогатното майчинство, като нарече двойките на семейюни начала - прелюбодейци, а приелите чужд плод - утроби под наем.

Това стана навръх Голяма Богородица, след като владиката отслужи Света Литургия за Успение, един от 12-те най-големи християнски празници.

Съжителството без брак е грях и заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание в ада.

Ето защо съвместното съжителство, което се нарича прелюбодеяние, според Светата Библия, не би трябвало да се узаконява със закон от българската държавност, каза дядо Николай.

Той се обяви и против сурогатното майчинство, наричайки го утроба под наем.
Изразих с тези думи същността на термина сурогатно майчинство, защото днес, както се подменят ценностите, до голяма степен под влияние на външни за България интереси, така и терминологията се подменя, за да може народът да не разбере и да не може да осъзнае за какво става дума, каза митрополит Николай.
Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (13)

Покажи предишните коментари
 • Моралист

  А Б и Б имаха ли брак.

 • Ru

  NE E VAZMOJNO BALGARINA DA E IZPROSTIAL I TOLKOVA MNOGO ZA DA HARESVA TOVA DIAVOLSKO IZVHADIE.

 • мими

  този владика е луд
  ти си позор за нацията и българските институций

 • мими

  а не е ли позор попове и мутри да ми карате лимузини ?

 • мими

  попове като този отвръщават младите хора от църквата

 • Слай

  Николай е абсолютно канонично прав. На който не му изнасят повелите на източното православие да търси спасение другаде. Не знам защо трябва да се обвинява Николай, че спазва стриктно православните канони.

 • Спас

  Слезе от джипа, размаха си ролекса, анатемоса бездентите и пак има олигофрени, които му се радват...

 • anonimen

  И какви са повелите на Източното Православие по тези въпроси?Да ни разясниш,ако обичаш.Мерсим предварително и сериозно.

 • ortodoks

  Господ Бог Иисус Христос е казал, че иде ред в живота на човека да остави майка си и баща си и да стане една със жена си ... но нищо не е казал че трябва да платиш 250 лв на някой пиян поп та да свърши това. Господ не е казал да се съберете в събота на сватба, да се наплюскате, да се напиете и да играете кючеци.
  Господина господин Николай преди да анатемосва да си помисли, какво е наказанието за мъжеловство...

 • ortodoks

  Комай всички първи християни са били гришници и прелюбодейци тъй като не е имало нито църква, (като храм), нито свето тайнство на бракосъчетанието, излиза че Дядо ти Николай заклейми и първите християни с това изказване. Такъв човек мен ме отблъсква от храма но не и от Бога, няма да успее...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм