Катапултираха Теньо Манолов от община "Марица" в Асеновград

Автор:
Вторник, 14 Юли 2009 23:06

ImageПрисъдружният ни сайт www.asenovgrad-online.com първи тиражира информацията, че член на БСП става зам.-кмет на Асеновград на мястото на влязлата в парламента от листата на ГЕРБ Силвия Хубенова. Това е Теньо Манолов, директор по европейските проекти в община "Марица", който от седмица замрази членството си в столетницата. Ето още интересни подробности за новия зам.-кмет на Асеновград, поднесени от читател на www.asenovgrad-online.com, написано от нас, написано от вас

За да обясним кой е Теньо Манолов, първо трябва да започнем с неговия патрон Димчо Михалевски. Димчо Михалевски е бивш заместник-кмет на Община Кърджали. Името му нашумява и добива скандална слава покрай избора на фирма, която да реконструира уличното осветление на Кърджали. Проектът е на стойност близо 1 400 000 лв. Изпълнението на поръчката печели софийската фирма “ДИМОВ КЪМПАНИ” ЕООД, с управител Красимир Димов.

От статия във вестник “Стандарт”, разследваща разразилия се обществен скандал около избора на фирма, разбираме, че участници в търга твърдят, че конкурса фирма “ДИМОВ КЪМПАНИ” печели благодарение на заместник-кмета Михалевски.
По късно на местните избори през 2003 година Димчо Михалевски е кандидат на БСП за Кмет на Кърджали. След като загубва изборите се установява в София и започва работа във фирмата на стария си познайник Красимир Димов - “ДИМОВ КЪМПАНИ”.
На 31. 05. 2005 г. заедно с Красимир Димов регистрират фирмата СД “ЛАЙТИНГ”, на която Димчо Михалевски става и изпълнителен директор.
След парламентарните избори 2005, Димчо Михалевски става заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В електронните медии се появяват сведения, че това е станало възможно след силната протекцията на министър Румен Петков. След поредица от статии, в които се оповестява на обществеността факта, че участва в осем търговски фирми, а в същото време заема държавен пост, той прекратява дейността на две от фирмите си “БУЛГАРПРОДУКТ – АГРО” ООД и ЕТ “МИКО-Н – ДИМЧО МИХАЛЕВСКИ”.
Други две от фирмите си “БУЛГАР ПРОДУКТ” ООД и “БАРИТЕК-КОНСУЛТ” ЕООД, прехвърля на баща си Димитър Димчев Михалевски.
Във фирмите “ПЕНГУЕН – БЪЛГАРИЯ” ООД, “ЛАЙТИНГ БЪЛГАРИЯ – ГЕ” ДЗЗД и “КОБЕГ-ИНВЕСТ” (Кооперация) Димчо Михалевски продължава и до днес да има дялово участие.
Дяловете си във вече познатата ни фирма СД “ЛАЙТИНГ” той прехвърля на Теньо Манолов, който е бивш негов служител в Община Кърджали. За времето, през което съществува – по-малко от 1 година, фирмата печели обществени поръчки за реконструкция на уличното осветление на общините Каварна, Девня, Нова Загора, Димитровград. Във всичките тези общини, докато трае процедурата за възлагане на обществените поръчки, се разиграва все един и същ сценарий. Сценарий, който наблюдаваме. Напълно са били елиминирани всички останали потенциални кандидати, като е била подадена техническа информация единствено на фирма СД “Лайтинг”. Най-куриозен обаче е фактът, че в публичния национален регистър, който подържа Агенцията за обществени поръчки, за подписаните за изпълнение договори, навсякъде като лице за контакти с въпросната фирма фигурира името на зам.-министър Димчо Михайлов.
Теньо Манолов е поставено лице на БСП и ДПС върхушката. До последно отговаря за европейската дирекция в контролираната от БСП и ДПС община Марица. Кмете, ах, Кмете, ако това е твоят човек, ти не си човекът на ГЕРБ!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм