Каназирева: Няма да затваряме клубове и дискотеки

Автор:
Понеделник, 26 Октомври 2020 12:35
Каназирева: Няма да затваряме клубове и дискотеки

РЗИ и областната мълчат има ли карантинирани заради случаите на коронавирус в МВР - Пловдив и Община Пловдив

В Пловдив и областта няма да се затварят дискотеките и нощните клубове, макар това да направиха в София, Варна, Русе, Перник, Сливен, Шумен и Благоевград.

Това стана ясно след заседание на т.нар. Медицински щаб, воден от областната управителка Дани Каназирева.

Тя обеща акциите на МВР, РЗИ и Инспекцията по труда да се засилят.

Според нея вече са извършени 2581 проверки в търговски обекти. Ще дадем още 10 дни толеранс, каза Каназирева.

Две заведения са затворени в събота заради неспазване на мерките. Двете са в Първомай и Асеновград.

Анализът показва, че пробите започват да скачат две седмици след започването на учебния процес, но няма как да затворим училищата, прибави областната управителка.

Ако в момента затворим нощните заведения, ще превърнем коктейл баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, то потокът ще отиде в ресторантите. Трябва да приложим индивидуален подход. Тези, които не спазват ще бъдат затваряни. Продължаваме тази седмица с проверките, всяка вечер ще има проверка навсякъде, продължи с оправданията в типичен свой стил Каназирева.

Според нея имало достатъчно празни легла за интензивно лечение в Пловдив, а от днес се разкриват допълнителни 182 легла, от които 55 в региона, а останалите в Община Пловдив.

60 легла се разкриват в Окръжна болница, 10 в УМБАЛ Свети Георги, Пълмед и други.

Изявлението е, меко казано странно, ако не некомпетентно, тъй като още миналата седмица със своя заповед здравният министър разпореди всички болници в страната да имат ковид отделения, а броят им да е минимум 10% процента от общия брой легла. Всички болници са длъжни да се съобразят със заповедта на министъра.

Възобновява се работа на спешните приемни кабинети - от днес в УМБАЛ Каспела, до края на седмицата в МБАЛ Св. Каридад и МБАЛ Свети Пантелеймон, а от понеделник в МБАЛ Пловдив.

Продължават проверките в градския транспорт, а Медицинският щаб апелира към община Пловдив, при възможност, да увеличи автобусите сутрин и вечер, когато пътниците са най-много, за да се осигури дистанция при пътуването.

Каназирева не обяви има ли карантинирани в Община Пловдив и в Областна дирекция на МВР, след като в края на миналата седмица се оказа, че шефът на Дирекция Здравеопазване д-р Калин Калинов е с коронавирус, а ден по-късно заразата е повалила и полицай №1 на Пловдив.

Според заповедта на министъра на здравеопазването, всички контактни на заразен лица се поставят под задължителна 10-дневна карантина.

Заради нарушаване на заповедта днес оставка подаде шефът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Падна главата на шефа на РЗИ София. май и тук скоро ще падне куха кратунка на амбициозна полиПичка обитаваща луксозна кооперация с 8 метров басейн, нелепо скрит в задния двор.

 • Гешев

  отговори на: читател

  За коя кооперация става въпрос, https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgтази лиhttps://i.ibb.co/6bQ97zc/22-1.jpg? Да не би да има и друга?

 • хаха

  Не е нужно да затваряш, трябва теб да затворят:)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм