Ще вземе ли Козарев парите на кметствата за озеленяване?

Автор:
Петък, 23 Октомври 2020 11:54
Ще вземе ли Козарев парите на кметствата за озеленяване?

Нов конфликт между мажоритарно избраните районни кметове на Пловдив и плаващи мнозинства в Общинския съвет се заражда с назнааването на Веселин Козарев от Съюз за Пловдив за управител на ОП Паркове и градини.

Това показа бърза анкета на PLovdiv-online след вчерашното решение на ОбС Козарев да структурира отделно звено в общинското предприятие, което отделно звено, което да се занимава единствено и само с ново парково строителство и обособяване на зелени площи в междублоковите пространства.

Досега тази дейност от времето на трима кметове - Иван Чомаков, Славчо Атанасов и Иван Тотев (общо 20 години) - се извършва от самите районни кметства, които имат средства, одобрени с приемането на годишния бюджет на община Пловдив за всяка година.

Дали въпросните средства сега ще бъдат отнети от районите и насочени към бюджета на ОП Паркове и градини, предстои да се види в подготвяната в момента нова финансова рамка.

Според Козарев, новото му звено щяло да доведе до по-добри резултати във визията на Пловдив.

Една от основните дейности на районните кметове обаче е именно поддържането на съществуващите в районите им микропаркове и градинки, както и създаването на нови.

С решението си от вчера ОбС даде зелена улица на Козарев, воденото от него ОП Градини и паркове да прави нови зелени площи по предварително изготвени проекти. Средствата за въпросната дейност обаче са неясно откъде ще дойдат, ако не се орежат бюджетите на самите районни кметства.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Цветар

    Ще ги вземе и ще ги даде на Антон Баев. Уникални примати сте

  • Здравка

    Ще донесе ползи за още един басейн на компаньонката. Тая вече съвсем ако и явно смуче. Горкото момче то ще опере пешкира и кражбите, бягай момченце дорде е време от тая.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм