Сводките на Дани укриват опасни за хората случаи!

Автор:
Четвъртък, 22 Октомври 2020 13:26
Сводките на Дани укриват опасни за хората случаи!

Изключително странно звучат ежедневните сводки за новозаразените в Пловдив и областта, изпращани до медиите от Областния кризисен щаб!

В тях липсват невралгични звена и особено опасни зони за разпространение на вируса.

В днешната сводка например е "изпуснат" случая с актьора от Пловдивския театър Ивайло Христов, който достойно огласи вчера положителната си проба на собствената си стена във Фейсбук.

На сайта на театъра колективът предупреди за ситуацията и че се извършва епидемиологично проучване, както и че ще бъдат отменети планираните до края на месеца представления.

Дани Каназирева обаче не обелва дума по казуса! Напротив - праща актрисата Ивана Папазова, без отрицателен тест, в Общинския съвет, където на сесията днес тя се закле като нов старейшина от партия Съюз за Пловдив.

Няма как случаят с Ивайло Христов да не е стигнал до ушите на Папазова и Каназирева, след като е оповестен на сайта на театъра, а и целият екип говори за новите мерки в драмата.

Ето сводката на ОА от днес:

Към 22.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 147 новодиагностицирани случаи на COVID-19.

Регистрирани в Националната информационна система са вече 2 993.

Под карантина са 1677 лица.

На домашно лечение са 924.

За денонощието има 73 оздравели.

По данни на РЗИ през изтеклите 24 часа са диагностицирани 6 медицински лица, 2 лекари в болничната помощ, 2 лекари на частна практика, 1 мед. лаборант и една медицинска сестра. Извършва се епидемиологично проучване.

През изминалото денонощие са хоспитализирани 15 души, от тях двама са в по-тежко състояние.

По информация на болниците, общо в отделенията за COVID-19 са настанени 250 лица, от тях с потвърдена диагноза са 226.

4 пациенти са на интензивно лечение.

Свободните легла към днешна дата са 32, стаите за непотвърдени за COVID-19 случаи са 13, а интензивните легла са 27, каза Дани Каназирева.

Тя не обясни защо 5 болници в Пловдив са връщали жена със симптоми, докато 49-годишната пловдивчанка издъхне в най-накрая приелата, но твърде късно, МБАЛ Свети Пантелеймон.

Сред новите случаи най-много отново са в Пловдив - 93, следват общините Асеновград – 18, Родопи – 8, Марица – 7, Раковски – 5, Куклен и Хисаря по 3 случая, Калояново, Карлово, Садово Съединение по 2, Стамболийски и Сопот по 1.

Починалите лица, при които е бил доказан коронавирус, от последното денонощие са трима - мъж на 77 г. от Пловдив с придружаващи сърдечно и друго заболявания, жена на 46 г. от Асеновград с придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 49 г. от Пловдив с придружаващи заболявания диабет, сърдечно и друго заболяване.

COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

- ОУ Христо Ботев в Раковски - на 21.10.2020 е диагностициран учител на 2А клас, последно е преподавал на 16.10.2020. Карантина на контактните деца от класа.

Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и

- ОУ Васил Левски в Пловдив - на 21.10.2020 е диагностициран ученик от 7 Б клас, последно посещение в училище -16.10.2020, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

- ОУ Княз Александър в Пловдив - на 21.10.2020 е диагностициран ученик от 7 А клас , последно посещение в училище-16.10.2020, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

- ОУ П. Славейков в Пловдив - на 21.10.2020 е диагностициран ученик от 3Г клас , последно посещение в училище -19.10.2020, извършва се епидемиологично проучване.

- Спортно училище В. Левски в Пловдив - на 21.10.2020 е диагностициран ученик от 12А клас , извършва се епидемиологично проучване.

В сводката липсва случаят на заразен с коронавирус актьор от Драматичен театър Пловдив - Ивайло Христов сам и достойно огласи положителната си проба вера във Фейсбук. От театъра пък съобщиха, че се извършва епидемиологично проуване.

Неинформирането за случая е изключително опасно, тъй като театрите са място за голямо струпване на хора (както киносалоните), но за самите актьорски трупи, които са в пряк допир, опасността е повече от голяма.

Още по-опасно е днешното полагане на клетва в началото на сесията на Общинския съвет в Пловдив от актрисата Ивана Папазова, член на Съюз за Пловдив на Дани Каназирева. Папазова смени подалия оставка заради преминаване на общинска служба съветник Веселин Козарев.

Никой от старейшините не беше информиран за случая на коронавирус в театралната трупа на Пловдив, едно от лицата на която е самата Папазова.

От РЗИ не дават информация дали контактни на актьора Ивайло Христов са поставени под карантина.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Здравка

    Тази лъжлива и алчна е вредна за Пловдив. Тая артитска я праща, щото е гладна. Всичките си ги нареди и вкупом живеят на гърба на Пловдив. Благодарение на нейното безхаберие болниците в Пловдив са в хаос и умират хора. Тази да я разследват и изгонят.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм