Карантиниран тираджия заловен на пазар

Автор:
Вторник, 12 Май 2020 16:42
Карантиниран тираджия заловен на пазар

Бързо производство за неспазване на карантина е започнато в РУ Първомай, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Пловдив.

54 годишен мъж е установен при съвместни проверки за спазване на заповедта на здравния министър, извършвани от полиция, агенция по храните и РЗИ.

Близо 30 полицейски служители от състава на РУ Първомай, служители на РЗИ и инспектори от Областната дирекция за безопасност на храните извършиха съвместни проверки на открития пазар в Първомай, търговски обекти и на заведения с маси на открито, които работят в града, но не констатираха нарушения.

Проверките, които са текущи са във връзка със спазването заповедта на здравния министър и са свързани с ограничение за разпространение на коронавирус.

Проверяващите съблюдават за носенето на маски и ръкавици от търговците, дезинфекцирането след посещението на клиенти и спазване на отстояния между масите в заведенията.

На територията на Първомай не са констатирани нарушения.

На открития пазар е установен контролиран достъп, като не се допуска преминаване на лица от всички посоки и се следи за недопускане струпването на няколко човека на едно място.

Продавачите на търговските щандове са били снабдени с ръкавици и маски.

На зеленчуковия пазар е установен 54 годишен мъж от село Езерово, с наложено предписание за карантина.

Мъжът е международен шоьор, който се е прибрал от път и от 10 май е поставен под домашна карантина.

Спрямо нарушителя е образувано бързо производство за извършеното престъпление по чл. 355 ал 2 от НК.

Подобни съвместни проверки се осъществяват на територията и на останалите районни управления.

Областна дирекция на МВР Пловдив призовава жителите в населените места на града и областта при посещения на търговски обекти и прекарване време на открито да спазват препоръките на здравния министър, защото само по този начин ще бъдат отговорни най-напред към своето, а след това и към общественото здраве!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм