Нинова и Гергов в бой последен!

Автор:
Неделя, 26 Април 2020 18:04
Нинова и Гергов в бой последен!

Соченият за фаворит за Позитано 20 Кирил Добрев мълчи като на разпит

Корнелия Нинова, чийто мандат начело на БСП изтича в началото на май, обвини областния председател на червената партия в Пловдив Георги Гергов, че нанася удари в същностни политики, като подчерта, че Гергов не за първи път хвали правителството и критикува собствената си партия.

Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна, така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие, каза Нинова по БНТ.

Според нея политиката не е търговия.

Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частния интерес, заяви още Нинова.

Тя добави, че ако на Георги Гергов му останало достойнство, трябва да се оттегли, но не стана ясно от поста на областен председател или изобщо да напусне партията.

Да определи в кой отбор иска да играе, каза Нинова, с която намекна, че отстъпва Гергов на ГЕРБ.

Припомняме, че в партията не за първи път има търкане между настоящото ръководство в лицето на Корнелия Нинова и Георги Гергов.

Сега обаче социалистите искат оставката на Гергов заради изказванията му в телевизионно интервю, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено.

Ето какво заяви тогава Георги Гергов, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено. Мандатът на госпожа Нинова като лидер на БСП приключва на 7 май, след 15 дни. Ще изчакаме да мине 13 май, ако има възможност ще свикаме Националния съвет и ще решаваме какво да правим - ще избираме председател както е по устав - каза Гергов пред bTV.

Последва писмо на 4 депутати от Пловдив и областта, които се разграничиха от Гергов и обявиха, че не може да говори от името на партията, нито от областната или градска структури.

В отговор последваха две официални съобщения от Градския съвет на БСП Пловдив и от Областния, с който членовете на ръководствата им се обявяват в защита на Георги Гергов. Самият той ги обвини, че слугуват на Нинова, за да получат следващ мандат на изборите догодина.

Това разбуни до краен предел членовете на БСП в Пловдив и в областта, които излязоха с ре-контра заявления, че подобно решение не е гласувано и десетки социалисти се разграничават от позицията на бизнесмена.

Последваха писма до Позитано 20 от десетки градски структури на БСП из цялата страна. Според някои членове на Националния съвет обаче те били поръчвани от Нинова и кабинета й.

Пас по случая е спряганият за най-сериозна конкуренция на Нинова за Позитано 20 Кирил Добрев.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм