Кубрат - с черен печат!

Автор:
Вторник, 25 Февруари 2020 15:36
Кубрат - с черен печат!

Кубрат Пулев не може да посещава САЩ в следващите 5 години заради шмекерии с туристическа виза да работи на територията на Щатите.

Българският боксьор е вече с черен печат в паспорта и бе екстрадиран на летището в Истанбул, откъдето обясняваше по телевизиите, че бил още в САЩ, а не в Турция.

Циркът е велик, а Кобрата - с черен печат в паспорта!

Адвокат Кристина Крилчев, която практикува в Лас Вегас, обясни казуса пред българския сайт отвъд Океана „BG VOICE“.

Кубрат Пулев е трябвало да притежава работна виза – или О-1 за спортен талант или Р-1 за атлети, признати в цял свят. Получил през 2015 година когато придружава бившата си приятелка Андреа за нейно турне в САЩ.

Това е причината имиграционните власти на САЩ да не допуснат претендента за световната титла да влезе в страната в събота. Докато всичко това излизаше в медиите, Пулев обясняваше в телефонни интервюта за двете най-големи телевизии, че е в САЩ. А всъщност вече е бил на летището в Истанбул след като имиграционните власти го депортират с полет на Турските авиолинии.

Има два варианти – имиграционните власти само да са му отнели туристическата виза или към това да са му дали 5-годишна забрана да влиза в САЩ, което е по-вероятно като се има предвид, че е бил отстранен по бързата процедура (expedited removal), обясни адвокат Крилчев.

Пулев едва ли някога повече ще получи туристическа виза, но може да кандидатства за работна.

Ако има 5-годишна забрана обаче, всеки път като иска да влезе в страната ще трябва да кандидатства за специален waiver в този период, обясни Крилчев. Такъв е и случаят с фолк певицата Деси Слава, която преди месец не успя да се качи на самолета за САЩ именно защото нямаше този waiver. Тя има доживотна забрана да влиза в САЩ по същата причина като Пулев – опит за работа с туристическа виза.

Случаят на Пулев е показателен за всички, които идват в САЩ на туристическа виза. Имиграционните власти, особено в ерата на Тръмп, са много по-взискателни и гледат под лупа идващите в САЩ.

Те първо трябва да да сигурни, че при предишни посещения не са предсрочили разрешения престой. Второ, ако бъдат спрени за втора, допълнителна проверка, трябва да потвърдят, че нямат намерение да остават повече от това, което са обявили когато са кандидтствали за виза – например, ако поканата към тях казва, че те идват за два месеца, те трябва да потвърдят, че идват за два месеца, обясни адвокат Крилчев.

Други задължителни неща, за които посетителят в САЩ трябва да следи е – да има двупосочен билет, да не носят документи като дипломи, биографии, които могат да дадат основание на имиграционните служители да помислят, че човекът идва в САЩ да си търси работа. Друг съвет е да не се носят твърде много дрехи и такива за друг сезон – т.е. да носите зимни дрехи в багажа, а да идвате през лятото.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Кобрата се държи сякаш вече е получил нокаут... Първо сътвори идиотщината с Белмекен, после се заигра с адв. Първан Първанов - адвоката на отрепките от Боец и Копейкин-Копенкин и най-нормално е да получи черен печат!

 • да

  отговори на: читател

  Това е най малкото което заслужава, голЕма отрепка е

 • Дедо Пинто

  Аз да попитам де, защо са нужни визи на българите за САЩ, нали обявиха че това изискване е отпаднало? Haли бяхме “потупани” по рамото, от “големият брат “ и четкосваха, че сме заслужили тази превилегия, като най - надеждният партньор на САЩ на Балканите?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм