Нено сурвака Корнелия за фалшивите й новини

Автор:
Вторник, 31 Декември 2019 14:07
Нено сурвака Корнелия за фалшивите й новини

„Длъжен съм да кажа ясно на г-жа Нинова - с фалшиви новини политика не се прави.“ Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов, предаде БГНЕС.

„Днес станахме свидетели още веднъж, че Корнелия Нинова обича да се изказва неподготвена“, заяви Димов.

По-рано през деня Нинова съобщи, че БСП ще внесе вот на недоверие към правителството.

„За десетгодишното управление на Борисов в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем“, заяви Нинова. Освен това тя си послужи с неистини по отношение на чистотата на въздуха.

„Трети сме в света по замърсен въздух, защото правителството на Бойко Борисов разрешава внос на боклуци от цял свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова“, каза още Нинова.

Димов припомни на социалистите, че по времето на Орешарски и БСП, ОП „Околна среда“ била спряна и на практика всичките средства, които трябвало да бъдат използвани в сектор ВиК, били замразени.

„В същия този период правителството на Орешарски и на БСП намираше за неудачно да инвестира от порядъка на 10-13 млн. годишно във ВиК - инфраструктура, докато след 2016 г. този обем пари от националните средства e повече от два пъти нагоре“, каза Димов.

Той посочи, че новото правителство на ГЕРБ успя да спаси парите от първата оперативна програма и бяха реализирани практически почти всички водни цикли с изключение на един.

„Единственият областен град, който не успя да защити тогава проекта си при кмет на БСП, беше Перник, така че, когато г-жа Корнелия Нинова говори за Перник, нека да е наясно, че именно нейният кмет не успя да вкара града си в първия цикъл на проекти за ВиК“, каза той.

Това, което според него Нинова прави, е продължение на една политика през фалшиви новини да се насажда страх.

„Говоря за това, което твърди, че пием в момента. Между другото си припомнете Таско Ерменков как хвърли софиянци в ужас за известно време с фалшива новина, касаеща яз. „Искър“. Това нещо продължава не само в сектора води, това продължава и в сектор въздух, защото очевидно това са теми, които касаят всеки един от нас и са теми, които могат да събудят страх, но не е редно лидер на политическа партия, която има претенции да разпространява фалшиви новини и да насажда страх“, заяви Димов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Изкукалата Мадам Лъжа пак се издъни с вота... Дори някой от червените партизани няма да го подкрепят. Изкукала синьо-червена политическа кукувица.

  • Радостина

    Крадецът вика: "Дръжте крадеца"! Нагло безсрамие! Та нали точно този мазник некадърен и кобилата Ангелакова, с доказаното си безхаберие, са виновни за безводието в Перник! Г-жа Нинова е в опозиция и може да си говори всичко /НЕ ВИЖДАМ КОЕ Е НЕВЯРНО/! А тези двамата престъпници, трябваше отдавна да са клиенти на Прокуратурата! Ама както винаги и сега, пешкира ще бъде опран от "дребните риби"!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм