Ционистите канят политиците да се подпишат срещу езика на омразата

Автор:
Вторник, 22 Октомври 2019 17:02
Ционистите канят политиците да се подпишат срещу езика на омразата

Яков Джераси, председател на Федерацията на ционистите в България, изпрати политическа декларация за осъждане на всички антисемитски прояви по време на предизборната кампания за Местни избори 2019 г.

Декларацията е изпратена и до министър-председателя Бойко Борисов и до Министерския съвет, както и до Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Веселин Марешки, Румен Чолаков.

Г-н Джераси се обръща към председателите на политически партии с предложение да подпишат обща политическа декларация, че водените от тях организации работят и ще продължат да работят срещу езика на омразата и антисемитизма в политическия и обществен живот на Република България.

Повод е антисемитският постинг на Тома Белев, кандидат за общински съветни от Демократична България, който разбуни социалните мрежи - Вижте ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Ето и самата Декларация:

Уважаеми:

Г-н Бойко Борисов,

Г-жа Корнелия Нинова, Г-н Мустафа Карадайъ,

Г-н Красимир Каракачанов, Г-н Валери Симеонов,

Г-н Волен Сидеров, Г-н Христо Иванов, Г-н Атанас Атанасов,

Г-н Владислав Панев, Г-н Веселин Марешки, Г-н Румен Чолаков,

От името на Федерация на ционистите в България предлагам на Вашето внимание политическа декларация за осъждане на всички антисемитски прояви по време на предизборната кампания за Местни избори 2019 г.

Както съм сигурен, че знаете, кандидатът за общински съвет в София г-н Тома Белев използва недопустими изрази, асоцииращи настоящите транспортни практики в гр. София с депортирането на евреи по време на Втората световна война.

Без значение каква е била мотивацията на кандидата за общински съвет и причините за последвалото му поведение, доказало съзнателното и целенасочено използване на недопустимите антисемитски изрази, Федерацията на ционистите в България смята, че подобно поведение е недопустимо за всеки себеуважащ сегражданин на европейска страна и особено за политици и публични личности, които би трябвало да са пример за подражание в обществото.

В тази връзка, и за да докажем на беапелационно, че подобни практики са недопустими в европейска държава, и че България трябва да продължи да бъде пример и извор на толерантност и уважение към спазващите националните и международни закони хора от различни етноси, религии и раси, предлагам на Вашето внимание прикачената

декларация.

С уважение, Яков Джераси

Председател Федерация на ционистите в България

Телефон за контакт: +359 898 815 880 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Политическа декларация срещу езика на омразата и антисемитското говорене

Ние, долуподписаните председатели на политически партии, декларираме, че водените от нас организации работят и ще продължат да работят срещу езика на омразата и антисемитизма в политическия и обществен живот на

Република България.

Смятаме, че поведението на всеки общественик или политик, използващ изрази на омразата, насочени умишлено или неумишлено, иронично или неиронично срещу етническа, расова или религиозна група е недопустимо и трябва да

бъде порицано.

С тази декларация заявяваме, че нашите политически партии няма да се асоциират с подобни общественици или политици, няма да приемат или издигат техни кандидатури за политически и/или избираеми длъжности, ще ги изключат или където това е невъзможно ще ги помолят публично да се оттеглят от съответните изборни листи (в случай, че езикът на омразата е използван по време на избори) и при упражняване на изпълнителната и/или законодателната власт няма да подпомагат тях и представлявани от тях организации с финансови, властови и регулационни механизми.

Към момента на подписването на тази декларация разпознаваме възмущението на българското общество от изказаните от г-н Тома Белев, кандидат за общински съветник в София, и се разграничаваме както от тях, така и от неговата кандидатура, призовавайки го да се оттегли от надпреварата. В случай, че той или друг кандидат с подобно поведение не се оттегли доброволно и бъде избран за съответната длъжност, декларираме, че нашите политически партии няма да работят заедно с него по никакъв въпрос в съответния орган на местното самоуправление.

С оглед на пропагандираната от години идея, че България е извор на толерантност към всички нации, народи и групи, смятаме, че използващите езика на омразата не заслужават какъвто и да било официален публичен пост.

Подписи:

Г-н Бойко Борисов,

Г-н Христо Иванов,

Г-жа Корнелия Нинова,

Г-н Атанас Атанасов,

Г-н Мустафа Карадайъ,

Г-н Владислав Панев,

Г-н Красимир Каракачанов,

Г-н Валери Симеонов,

Г-н Волен Сидеров,

Г-н Веселин Марешки,

Г-н Румен Чолаков

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • Интересно

  ДеБе ще подпише ли и ще махне ли от листата си Т. Белев - антисемита?

 • читател

  отговори на: Интересно

  Със зеления дебил Тома става интересно... И Дакащите бързо да го отстраняват, че утре Америка за България ще им спре кранчето и отидоха в Сърбия при Ц. Василев...

 • хаха

  ДеБе щели да правят зелен Хитлерюгенд с обергрупенфюрер Тома Белев:)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм