ОбС Пещера остави Техникума да тъне в разруха

Автор:
ОбС Пещера остави Техникума да тъне в разруха

Автор Катя Костова

Един призрак броди из Общинския съвет на Пещера - дух на противопоставяне, реваншизъм, дребни сметки и посредственост. Новоизлюпеният „народен трибун“ Петър Хамамджиев свика разбрали и неразбрали общински съветници (иначе непримирими!) да бламират с 11 на 10 гласа предложението за саниране на техникума „Атанас Ченгелев“ – Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии.

Мотивите – объркани и несъстоятелни. Мотивите на Хамамджиев - “не се раждат деца” и възможност две училища да се съберат под един покрив. Какво обаче ще стане с другата сграда, остава мистерия, според думите на Хамамджиев. Той напълно забравя, че училищата се финансират целево не от общинския, а от републиканския бюджет, а санирането ще се извърши със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Общината трябва да финансира единствено обследването за енергийна ефективност.

Председателят на Общинския съвет, компетентен по всички въпроси – от бездомните кучетата, пейките, шефа на ВиК, демографския срив, Националната стратегия за раждаемостта и прочие, се изправи в социалните мрежи като един Матросов да защити това непопулярно, недалновидно и партизанско решение. Дали изобщо е отишъл до техникума, дали е влизал вътре, дали е видял инвестираното от БИОВЕТ АД в лаборатории, оборудване и развитие на децата, остава загадка. Това явно не са неговите приоритети.

Решението на Общинския съвет доведе до разтърсваща реакция в социалните мрежи. Пещерските деца, родители и ученици обединиха усилията си в петиция срещу решението. До момента са събрани 284 подписа, които ще бъдат предоставени на кмета на Пещера, който не се спря пред непопулярни решения като обединяването на две училища и се опитва да намери най-добрия път пред тежките проблеми в образованието.

Гражданите очакват решението да бъде прегласувано в общински съвет, което от своя страна да доведе до възможност техникума да бъде саниран.

Може да подпишете петицията на този линк:

https://www.peticiq.com/signatures/234183/?uv=16254009&fbclid=IwAR2ehtUw-Ge82fyoRN4xnKJSXOsgap2Dxni0lS8F7FePH8_BVWEKR-p2TpU

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм