Корнелия разби старците: Още не съм умряла!

Автор:
Неделя, 16 Юни 2019 11:49
Корнелия разби старците: Още не съм умряла!

Както писах преди време, библейският сюжет Сузана* и съдиите се разигра на 49-тия конгрес на Столетницата в зала 1 на НДК днес.

Корнелия - в ролята на изкусителната за членската маса Сузана - разби старците (съдиите с мерцедеси), като ги остави с неудовлетворен мерак да я сменят.

То и не можеше да е иначе, понеже до местните избори остават - има-няма - четири месеца и едва ли и най-ентусиазираният от старците около мултимилионера Георги Гергов си въобразява, че ще намери толкова подготвен лидер на БСП, който да спечели местния вот като минимизира 23-те областни центрове, управлявани от кметове на ГЕРБ в момента. (Едва 5 си делят БСП и ДПС!)

Не потвърждавам оставката си - каза Корнелия и изля цялата шадраван-чорба по главата на съдиите.

Сузана настъпа старците-съдии по болното им място - мерцедесите, чувалите, срещите по ресторанти и затворени клубове, далеч от хората.

Тя използва и втори коз - призна слабостите си като например, че е силов лидер (това впрочем е твърде ясно предупреждение към старците какво може да последва при една победа на БСП на следващи избори).

Призна, че тя е създала този хаос, и че трябва тя да подреди нещата.

Това също е доста съмнително изявление. Понеже хаосът с оставката й всъщност е брилянтен ход - да види кандидатите на старците и те - хоп! - лъснаха пред очите й като ангелчета в картина на Рафаел.

Нинова умело цака и с третия си коз - червената легенда от На всеки километър, Стефан Данаилов - Ламбо, който баш преди Конгреса взе, че се върна и на театралната сцена и то със сексзвездата от 80-те на ХХ в. - Аня Пенчева.

Лоша работа за старците!

Да не говорим за сделките им за милиони с кабинета на Бойко Борисов.

Нинова не пропусна да напомни, че с нея начело БСП е спечелила президентския вот, увеличила депутатите и евродепутатите си - това си е шамар с ръката на президента Радев по старците-съдии.

Тя запита и къде е сгрешила и отговори, че грешката й е в преценката за последствията от оставката. Затова я и оттегля! Блъф, достоен за майстор на политическия покер!

Задкулисието и бизнес интересите нахлули в партията, каза още Нинова. По думите ѝ различни икономически лобита се опитвали отвън да се бъркат в партийните дела. Срамежливо спести да назове тези лобита, но нищо чудно - ако продължат - и това да се случи. (По време на кампанията за евровота Нинова демонстрира, че не се гнуси от мръсни игри.)

Затворете си портфейлите, призова Нинова старците с мерцедеси. БСП не се продава, БСП не е стока, БСП е кауза, аз не съм умряла, каза червената Сузана.

Тези бизнесмени можели да купят няколко търговци, но зад партията стоели много. Нинова обеща да бъдат изгонени търговците от храма, но няма да позволи завладяването й.

Аз имам много трески за дялане, стилът ми е силов, липсва ми гъвкавост, призна тя.

Корнелия Нинова обясни как е защитила позицията си срещу джендър идеологията. Тя подчерта, че сега пред партията идва предизвикателството на местния вот. Според нея криза на лидерството преди изборите няма да донесе успех по места. Може да доведе до блокаж на партията.

Лидерът в оставка се обърна към тези, които са се срещали по кафета, ресторанти и офиси - Още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, не бързайте. Ще имате възможност, но не сега и не на този Конгрес, подчерта тя и не си даде оставката. Залата избухна в аплаузи.

А старците запалиха мерцедесите си и включиха климатиците на макс.

_______________________________

* Сузана е хубавата и богобоязлива жена на Йоаким, в чиято разкошна градина се събирали юдеите, а двама съдии идвали да решават спорните им дела. Като съзрели красивата Сузана, те я пожелали, но не могли да я принудят да легне с тях.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • читател

  Двете баби, особено баба Нинова ще гътнат столентицата на Дядото. Вчера, някои партизани коментираха, че може да се стигне до водевил с оставка тип оставам, но чак пък толкова.
  Стига ББ да не номирира мести баби Цецки ва местните, изборната победа му е гарантирана. само да внимава със синдрома баба Цецка национал, че и в собственото си село, номинацията на ББ за президент, баба Цецка не спечели!

 • Радостина

  Както се и очакваше, българската Жана Д' Арк се завърна на бял кон, доказвайки, че колелото на прогреса не може да бъде спряно и за ужас на сините талибани! Сега е ред на шофьора на джип и машинист Борисов, който ще бъде смачкан на местните избори като гнида! Вярата се връща! Баста на синята диктатура!

 • читател

  отговори на: Радостина

  Радостина, пий студена вода в жегата и най-вече хапчетата, червена чумава козичке. Ти и на евроизборите сънуваше победа за двете баби... Ама нещо пак не стена, като предните 12 пъти. Има време до местните избори и през есента - пореден леген със студена вода върху прегрелите бетонни червени кратуни. Включително твоята.

 • читател

  отговори на: Радостина

  българската Жана Д' Арк се завърна на бял кон
  ... Проф. Мокет колко прав беше относно червените дебили, само защо 80%, та те са 99% и Радостина... Гледайки уникално дебелния поства дебилката Радостина... Само ако действително Радостита е умствено увредена този кретенски патос и комсомолско-жизнерадостен оптимизъм могат да бъде оправдани... Само ако Радостина е тежко умствено увредена... Червеното дебилче, дори бялото от черното не различаваш: дори не знаеш, че Мадам Лъжа, кухата червена лейка без глава, язди черен кон... http://varnahot.com/wp-content/uploads/KORNI44-650x250.jpg
  Когато луд човек на черното вика бяло, е абсолютно закономерно на загубата да вика победа. Затова Радостина, червена дебилке на местните избори, пак тотално ще объркаш прогнозата - като на европейските. Нормално, както и червеният проф. Мокет диагностицира червените дебили.

 • Радостина

  отговори на: читател

  Кух син талибан! Горещините явно са разтопили киселото мляко в главата ти, ако имаш такава?! Изразът "завръщам се на бял кон" е метафоричен и означава най-общо казано тъпчо, че някой се завръща с голяма сила, след като е претърпял неуспехи! Ти неведнъж си показвал, че си пълен неграмотник, също като шофьра на джип и машинист вече на влак - Борисов/издига се все-повече и повече/! И ти не си по-различен от него :)! А изборите ще ги вземем, ако вашите кметове и кметчета не спрат да крадат! Пресен пример - Костенец! :)

 • читател

  отговори на: Радостина

  "Ай хав адрийм" - както мечтаеше в деметнен изблик изперкал партизанин на конгреса-цирк... А хав адрийм: червената луда козичка Радостина, да е мничко по-умна от чумавите кози на баба Дора. Ай хав аДрийм! И, да малоумнице, знам какво е "на бял кон", ама Мадам Лъжа е толкота тъпа, че дори коня, който е яхнала е черен... http://varnahot.com/wp-content/uploads/KORNI44-650x250.jpg А ти чела ли си "Конникът без глава"... Есента и изборите идват и червени дебили, пак ще мечтаят да спечелим и пак ще има загубихме от ГЕРБ за 13 път, до следващта клоунада-конгрес! С оставане с оставка! Но ние сме за баба Цола Нинова - ще гътне с другата баба Елена партията на Дядото!

 • читател

  Бомбето Радев с нова изцепка - поддържа баба Цола Нинова... Но и какво може да направи, освен да изпълнява инструкциите на ген. Решетников и да поддържа лоената топка Мадам Лъжа... Която с този цирк, ще потоми Столенницата поне в смях, а не в сълзи... Загубата на местните избори е ясна, да не би някой червен дебил да очаква друго?!? Освен ако в ГЕРБ не се появи пак синдрома баба Цецка, ама не вярвам... Да се повтори тази тъпотия...

 • читател

  Червен дементен дебил крещи "Ай хав адрийм": Мадам Лъжа мин. председател, Жан Виденов, зам. мин председател и мин. на външните работи., Ореха мин. на финансите и Цв. Йовчев вътрешен министър., Мишо Миков мин. на правосъдието... Проф. Мокет, май трябва да стане академик по дебилите - червените дебили! И разбира се психиатрични линейки към лудата червена землянка...

 • Орак

  След триумфалното завръщане на Нинова и тоталното разбиване на крадливите и алчни Гергелановци, ще последва здраво консолидиране в редиците на БСП! Ще бъдат привлечени и огромен брой неутрални хора, недоволни от Борисов, но нямащи алтернатива! 13 е лошо число и наесен ГЕРБ ще разбере това! На този етап: 30 : 1 в полза на БСП!

 • hosting

  http://whanganuiairport.co.nz/images/cheap-websites-hosting-54846.jpg

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм