Потопите на Дани

Автор:
Събота, 08 Юни 2019 07:22
Потопите на Дани

От много време се опитвам да схвана схемата, по която Дани Каназирева (с моминско име Здравка Кленджалова) оплюва Пловдив и пловдивчани по всяко време на денонощието.

Разбрал съм, че това е сериозно заболяване и се нарича митомания или синдромът на Пинокио.

Но въпреки това принципът и страстта при омърсяването продължава да бъде тайна за мене.

Вчера написах, че Здравка е в челната тройка на лъжците у нас, като пропуснах наред с Корнелия Нинова и Елена Йончева да поставя и Румен Радев. Принципът на омразата при тримата е елементарен. Те са готови да прегазят всеки, който се опита да застане пред тях, дори с дебели папки с неопровержимите доказателства за измами.

При Здравка е по-различно.

Явно тя е с добре разюздана фантазия, която не се притеснява да свика протест от 10-ина викачи за нещо, което никога не е стояло на дневен ред и е далеч, ама много далеч от истината. Както случаите с двата парка в "Кършияка", които уж щели да бъдат застроени. Дори написа собственоръчно позиви от името на "бдителни граждани".

Пак в същия стил Каназирева написа в политическия си орган, че главната причина за наводненията в Пловдив били запушените шахти. 1000-процентова измама. Въпреки, че всички специалисти бяха единодушни: ШАХТИТЕ СА В ИЗРЯДНО СЪСТОЯНИЕ. Даже допълниха, че дори тунели не са били в състояние да спрат потопа.

А за отговор на издуханите твърдения на Здравка, ще дам думата на известния климатолог професор Георги Рачев.

НИЩО съществено не се случва с времето този месец. То е такова, каквото е било преди 50, 100 години. Възрастните хора наричат това време „черешови води” - точно началото на юни, когато започват масово да зреят първите череши, понякога се явява такава нестабилна обстановка, в която има ежедневни валежи, придружени с гръмотевици. Сега нещата продължават малко по-дълго. Така например италианците изтеглиха късата клечка, при тях непрекъснато валя и беше студено, в Алпите снегът достигна 6-7 метра. Сега това студено ядро и ниско атмосферно налягане се задържа над Балканите. Затова над целия полуостров гърми, трещи. Тази обстановка е предизвикана от ниското налягане с по-студен въздух във височина. Тя бавно ще се трансформира, като до края на седмицата ни очаква доста по-топло време. Но от понеделник настъпва едно типично юнско време – много повече слънце, в следобедните часове на отделни места ще има превалявания, прегърмявания, вероятността за градушки не е изключена, макар че вече ще бъде много по-малка. Но докъм 20 юни поне засега някъде в България ще вали. Но не с такъв териториален обхват и не с такъв интензитет, каквито бяха валежите от петък и от неделя.

Което не изключва вероятността да станем свидетели на нови порои. Защото юни е НАЙ-ВАЛЕЖНИЯТ МЕСЕЦ през цялата годината.

80 процента от територията е абсолютният максимум на валежите, те са летен тип, за един час пада много дъжд, понякога за половин час даже. НЯМА КАНАЛИЗАЦИЯ, която да го поеме. Същото нещо се случи и в Германия, и във Франция. Този природен феномен няма как да го преодолеем. ТАКА Е ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!

Няма нищо уникално и свръхестествено във времето сега. То наподобява други години, при цялото ми уважение към всички онези хора, които понесоха щети – от имоти, от селскостопанска продукция. И повечето хора, които са заети с агробизнеса, го знаят. Защото ще припомня две години, и то не от времето на баба и дядо: 2014-а, когато загинаха 19 български граждани от удавяне, и прословутата 2005 г., когато 20 български граждани загубиха живота си от удавяне.

Нещо недопустимо в 21 век! Сега имаме само материални щети, нищо кой знае колко сериозно не се е случило.

Времето е сравнително благоприятно за развитието на почти всички селскостопански култури. А там, където няма добра канализация, не при 50-60 л на квадратен метър, което е наистина адски много дъжд, но и при 20 л пак ще има проблеми. Просто трябва да се работи в това направление. Няма как да бъде другояче.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (26)

Покажи предишните коментари
 • ДАНС

  761 500лв. е стойността на недвижимите имоти по балансова стойност /пазарната сотйност е поне 2 пъти по-висока/, които установихме дотук вписани в активите на фирми от обръчите фирми пряка собственост или собственост на най-близки кръвни роднини на пловдивската Мадам Лъжа - Дани Каназирева. Имотите на тази стойност са разпределени в кооперация до Новотела и луксозен панорамен апартамент в Капана! Разследването продължава и по имоти извън Пловдив, основно по морето, както в България така и в чужбина!

 • Михаил

  Ами, защо я направиха областен?

 • читател

  отговори на: Михаил

  Ами питай Главойко Борисов! Само Той може да "прави" областните, дебил гербаджийски! Хи, хи, хи...

 • Герб

  От трън та на глог. Тотев беше супер спрямо тия здравковци

 • читател

  От няколко дни в Израел е пълен потоп. Дали пловдивската Мадам Екзит Пол Здравка-Дани няма поиска оставки на кметовете на потопените градове за непочестине шахти, а защо не и мин. председателя Биби Натяняху?!?
  https://i.ibb.co/Fnn6BBb/1401491.jpg https://i.ibb.co/XD4yRH1/1401986.jpg https://i.ibb.co/v3kpnpq/81332461-1345535178983241-8362431084863946752-n.jpg https://i.ibb.co/x806v8v/82223781-1345535692316523-1669012694813900800-o.jpg https://i.ibb.co/svCVC1t/82452276-1345530555650370-3592367047884931072-n.jpg

 • Питанка

  Еми нея що не я проверяват, как от бедно момиче на Ванко 1, има такава кооперация?

 • читател

  отговори на: Питанка

  Тази ли имаш предвид?https://i.ibb.co/1sH27GG/22.jpg С кафе машина отпред /на Т. Каназирев/ и с басейн в задния двор...

 • читател

  Областната Д.К. дарява дялове за 451 000лв. /част от кооперацията й/ на мама и татко пенсионерите Кленджарови от Гладно поле през 2013г., Две години /20011г./ след като задлъжнялата фирма на мъжа и се продава и после обратно изкупава от сейшелската офшорка Пропър инвест лимитед... https://i.ibb.co/Q6gYWX3/image.jpg

 • хаха

  отговори на: читател

  Читател, тия неща ги спри вече, пътуват към Гешев:)

 • Учители

  Уволнете това недоразумение. Не знам как се казва - един път била здравка. После Дани. Сега като я изгонят с камъни пак ще сменя име

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм