Боряна Димитрова разобличи fake coциологията

Автор:
Вторник, 28 Май 2019 11:21
Боряна Димитрова разобличи fake coциологията

#Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" обвини Кънчо Кънчев, Андрей Райчев, Червен Кольо и руският възпитаник Юрий Асланов в доказани манипулации

Някои социологически агенции направо катастрофираха в прогнозите си за евроизборите. Агенция „Медиана“ на Кольо Колев, известен като Червен Кольо, не изпитваше никакъв срам да дава лъжливи данни по време на предизборната борба, както го правеше и на всички избори по-рано. Червен Кольо обикаляше телевизионните студия и дрънкаше глупости за залеза на ГЕРБ и предстоящата победа на БСП. Той обаче няма да си посипе главата с пепел, нито ще си изяде дипломата. Ще продължи нагло да лъже. Той това може да прави и го прави с вдъхновение. Същият мошеник се оказа и руският възпитаник Юрий Асланов, чиято агенция АФИС винаги е давала предимство на БСП.

Но голямата бомба взриви социоложката Боряна Димитрова от агенция "Алфа Рисърч", която попиля колегата си Първан Симеонов от "Галъп" в ефира на БНТ. Димитрова захапа агенцията на Адрей Райчев и Кънчо Кънчев за това, че е пускала фалшиви информации, според които БСП води на ГЕРБ преди евроизборите, въпреки че е разполагала с категорична информация за сериозната преднина на хората на Бойко Борисов. Както е известно, три дни преди вота Боряна Димитрова обяви, че ГЕРБ ще спечели изборите с невероятните за момента преднина от 5%. 

Тя припомни, че манипулативните данни на мошениците са били използвани и от медиите, с което на практика се е целяло избирателите да бъдат объркани. Първан Симеонов се опита да се защити с изтъркания трик, че кампанията е била напрегната и непредсказуема и затова агенцията му не е могла да каже категорично дали ГЕРБ или БСП ще спечели евровота. Боряна Димитрова му отговори, че за разлика от "Галъп", "Алфа Рисърч" не са лицемери. Преди изборите агенцията на Андрей Райчев даваше дори победа на БСП с 1%. Боряна Димитрова припомни сюжета как колегите й са ходели в медиите да манипулират вота.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    В интерес на истината Черен Колю в последното си "изследване" преди избора даде преднина малко под 1% за ГЕРБ и най-после позна!!! Така, че нека сме обективни: за пръв път Червен Колю даде преднина на ГЕРБ!!! Да почти плачеше с червени сълзи, като обясняваше, че това е в границите на статическата грешка...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм