Радев е нагъл и прост. С него БСП загуби евровота

Автор:
Понеделник, 27 Май 2019 11:59
Радев е нагъл и прост. С него БСП загуби евровота

Президентът Румен Радев е най-простият държавен глава, който България е имала. За съжаление, простотията върви с наглостта.

Той е главният виновник БСП да загуби срамно изборите буквално в последните дни на кампанията.

С дебелашкото си поведение да изгони академичната общност от шествието за 24 май в София като се изтъпани отпред с Корнелия Нинова, Радев направи така, че огромното мнозинство гласували висшисти да подкрепят ГЕРБ и Демократична България. Сдоби се и с Писмо на срама от ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който му припомни, че подобна обида не е нанасял нито един държавен глава от 1990 година насам.

Винаги президентите са вървели на 24 май зад академичната общност, а не отпред. Още по-малко - в компания на един партиен лидер два дни преди европейски или каквито и да било други избори.

Радев получи академичен шут, който ще го катапултира като най-неуспешния президент в историята на България след вота на 26-ти май.

Вторият огромен фал бе циничната лъжа на Елена Йончева, бивша служителка в екипа на Радев, за втората къща на Бойко Борисов в Банкя. Такава няма - има бащин свинарник, на мястото на който е вдигната едноетажна пристройка в рамките на същия имот, с нотариален акт и платени данъци. А не нелегален имот, закупен от друго лице, както твърди Йончева, и невписан в регистрите едва ли не като партизанска землянка.

При подобна лъжа, изречена два дни преди вота, как интелигентен човек да вярва на всичко останало, казано от Йончева в кампанията?

Истерията на една атака ad hominem, която избраха БСП и Румен Радев (впрочем същият подход избра и Атака на Сидеров) доведе до катастрофа сред собствените им електорати.

Корнелия Нинова стигна дотам да иска оставка на правителството преди да е спечелила избори - политическа слабост или човешка наглост? - все едно: връзването на каруцата преди коня винаги свършва в блатото.

БСП загуби сред твърдото си ядро привърженици, а както сполучливо се изрази наскоро един писател - две баби погребаха партията на Дядото.

Днешното изявление на Румен Радев след вота продължава същия арогатен и дебелашки стил на селски стражар пред празен обор.

Радев обяви, че партиите са виновни за слабото гласуване - действително гласувалите българи са доста под активността в цяла Европа, която от своя страна е рекордна за всички евроизбори досега.

Виновни са му хората, които не излезли да гласуват! Ами това е свободен избор, Радев, не задължителен. И да не гласуваш - също е избор.

Само че вина за това да не се гласува както в Европа носи самият той, щабът му и вероятно гуруто, което слуша, и което му внушава, че с персонални атаки, клевети и лъжи може да се печелят гласове.

Грешката на Радев и наставниците му е огромна. Срещу Цецка Цачева подобна кампания сработи (и заради самата нея, разбира се), но залогът сега бе друг - Европа или антиЕвропа. С неевропейска кампания, с байганьовско оплюване на хора, с омаскаряване на биографии се стига до блатото.

Впрочем Радев се радваше, че Цачева загуби и в родното си село на президентските избори, сега обаче мълчи като наакан, че родното му село гласува за ГЕРБ и хвърля вината на всички партии.

Е, не така, селски, така не става.

С говорене ad hominem се печели разочарование дори от своите. И омраза - от всички останали.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (66)

Покажи предишните коментари
 • читател

  Радев е прост и нагъл!!! Според мен има грешка в заглавието! Според мен първо трябва да си прост, а после идва и наглостта! А Радев доказва постоянно, че има една гънка на главата си - от фуражката!

 • Дядото

  Пирински е прав! Незабавна оставка за др. Нинова!!!

 • Валя

  Уф, умен човек, а си превърнал сайта си в стенвестник на Герб. След време ще се срамуваш. Някой по-горе ти беше писал, че не всичко е пари. Има и по-важни неща в този живот - чест, морал, достойнство, и т.н. Прочети го пак.

 • Антон Баев

  отговори на: Валя

  Благодаря за комплимента, умен е относително, разбира се, но стенвестник не е. Ако пък е - с този стенвестник наказваме милиардерите и ще почнем и мили/ци/онерите. Не е малко за стенвестник, мисля си:).

 • читател

  Другарите резнаха главата на едната баба!

 • читател

  Детето на лойната топка Нинова работи като финансов спекулант в американска банка. Наглото синче на простия и нагъл червен президент Радев е нагло самазабравило се идиотче участващо в улични сбивания...

 • Радостина

  отговори на: читател

  Читателче, и на тебе ли са ти дали диплома от ПУ? Пише се ЛОЕНА топка, а не лойна! Прочие г-жа Нинова е секс парче така, че не бъди грубиян!

 • читател

  отговори на: Радостина

  Ще си коригирам правописа - добре, по същество лоената топка Нинова ще бъде опечена в землянката на Позитано... Явно Мадам Лъжа не се ориентира, колко са и набрали другарите! А номерът с К. Добрев направо ще взриви партизаните... Ще има кръв...

 • Дядото

  К. Нинова предлага К. Добрев за свой заместник... На някой партизанин няма да му издържат нервите и ще застреля др. Нинова. Тя май въобще не се ориентира, колко са и набрали другарите за тотално потопените избори...

 • читател

  Бомбето Радев и ген. Деси ще дават бал за сираци!!! Внимание: очакват се поредни простотии и наглост на килограм!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм