БСП: Режим на тока и икономика тип Венецуела

Автор:
Вторник, 21 Май 2019 20:58
Николай Василев Николай Василев

Заради режима на тока, въведен от БКП, през 1984-1992 г. България се превръща в дискотеката на Европа

Нищо ново не се случи в днешното предаване по червената телевизия бТВ. Защото гости на услужливия Антон Хекимян бяха двете най-големи лъжкини в новата политическа история на България - Корнелия Нинова и Елена Йончева.

В типичния си стил те оплюха тотално с грозни лъжи отправилата се към Европа велика България, като обявиха, че тя се управлява от мафиоти. Няма да мърся повече ефира с отровата на двете човекомразещи чудовища и ще дам думата на фактите.

ВЧЕРА пак в бТВ при Цветанка Ризова гостува бившият вицепремиер и министър на транспорта в кабинета на Симеон - Николай Василев. Той направи пълна картина на БСП и идиотските й твърдения, че даването на летище София на концесия е опасно за националната сигурност.

"Едни и същи хора, които от 30 години са против всякакви концесии, когато нямат аргументи, започват да хвърлят реплики за националната сигурност. Най-лошото за националната ни сигурност ще бъде летище София да се остави да изглежда като африканско летище. Явно БСП иска комунистическа държавна собственост и предпочита съветския тип икономика, какъвто има в момента във Венецуела.

Западният оператор ще изгради нов терминал, като вложи между 600 и 1 млрд. евро, а като начало ще даде напред 270 млн. евро. Освен това всяка година в държавната хазна ще влизат 30 млн. евро, допълни Николай Василев.

А ВЕНЕЦУЕЛСКИ МОДЕЛ НА ИКОНОМИКАТА ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ В ПЕРИОДА 1984-1992 ГОДИНА. А ехото от тази нечовешка мизерия звучеше дълги години. Ето и фактите.

Мнозина си спомнят, че България в един дълъг период преди 10.10.1989 г. приличаше на дискотека - на едно място светваше, на друго изгасваше. Първият режим на тока 3:1 и 2:1 в цялата страна е през 1984-1985 г. Правителството го въвежда заради тревожното нарастване на външния дълг и ограничаването на съветските енергийни доставки. Ограниченията продължават с различно темпо до последния режим (3:1 и 2:2) през зимата на 1991-1992 г. по време на правителството на Любен Беров. По това време работят всички ТЕЦ-ове, няколко блока на АЕЦ и огромен брой ВЕЦ-ове. Тогава обаче електропреносната мрежа е толкова слаба, че въпреки наличието на мощности няма как да се пренесе токът до крайните потребители.

За онези, които са забравили как се живееше и с „режим на тока“, припомняме с един призив към софиянци от Градския комитет на ОФ от 15.11.1985 г.

Уважаеми другарки и другари, граждани на град София,

От 15.11.1985 г. влиза в сила Временна инструкция на Столичния народен съвет и Градския комитет на Отечествения фронт, с която се определят условията и реда за ползване на електрическа енергия в домакинствата за времето от 15.11.1985 до 15.04.1986 година.

С инструкцията се цели да се осигури най-икономично използване на електроенергията и гарантиране на най-неотложните потребности на домакинствата – осветление, телевизия, асансьори, абонатни станции на топлофикацията, хидрофорни уредби и др.

Определят се максимални мощности на електрическите крушки за осветление:

Дневни стаи до 100 вата

Кухни, трапезарии, спални до 60 вата

Сервизни помещения до 40 вата

Локално осветление до 40 вата

Забранява се използването на електродомакински нагревателни и отоплителни уреди (печки, котлони, бойлери, перални, електроинструменти и др.) в определени часове и райони:

За Ленински, Благоевски, Ботевски и Банкя: от 8-00-10.00; 13.00-15.00; 19.00-20.00 ч.

За Коларовски, Левски, Кремковски и Искърски: от 7.00-8.00; 11.00-13.00; 17.00-19.00 ч.

За Димитровски, Кирковски, Люлински и район Девети септември: от 9.00-11.00; 15.00-17.00; 20.00-21.00 ч.

Допуска се в посочените часове ползването на малки електроуреди и осветление с обща мощност до 500 вата.

При констатиране на нарушения контролните органи ще налагат санкции, включително прекъсване на електрическия ток.

Нежелателното и принудително спиране на електрическия ток можем да избегнем, ако всеки в своя дом спазва временните ограничения при употребата на електроенергията.

Убедени сме, че всяко столично семейство, всеки гражданин, всяка домакиня с разбиране, чувство за високо гражданско съзнание и самоконтрол ще изпълнят призива за пестеливо и рационално разходване на електрическата енергия.

Градски комитет на Отечествения фронт

Градски съвет на Движението на българските жени

Трябва да допълня, че цяла България беше дискотека!

ЩЕ ЗАВЪРША С ЕДНА УНИКАЛНА ИДИОТСКА РЕПЛИКА " НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА:
"ДЕМОКРАЦИЯТА НИ ОТНЕ МНОГО!!!"

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Браво Божо!!!! Тази инструкция-идиотщина трябва да се разпространи мълниеностно навсякъде! Кретениите на червените дебили по комунизма - тогава наричащи се членове БКП, сегашната БСП.

  • Hristo Dantchev

    Абе тия комуноиди,изчадия адови,вечни ли са?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм