Без 9 май Европа нямаше да я има

Автор:
Четвъртък, 09 Май 2019 11:59
Без 9 май Европа нямаше да я има

Денят на Победата е празник по случай победата на СССР над Нацистка Германия във Великата Отечествена война.

Установен е с указ на президиума на Върховния Съвет на СССР от 8 май 1945 г. и се празнува всяка година на 9 май. Това е накратко. Иначе, предисторията е ужасна. Ужасна ли?! Направо е потресаваща, отвратителна и гнусна. Надали има нещо по-гнусно в човешката цивилизация от Втората световна война. Определено, ако някога Антихристът е ръководил човечеството, е било тогава. На 22 юни 1941 година, започва най-голямата и кървава война, откакто съществува човешката цивилизация, под кодовото наименование плана " Барбароса".

159 немски дивизии, 42 съюзни, близо 4 милиона мъже с 600 000 моторни превозни средства, 750 000 коне, пресичат 2900 километров фронт на съветската държава. Това е най-голямото военно нахлуване по своите мащаби в човешката история. И според мен, никога няма да се повтори. И слава Богу! И всичко това става след като европейската цивилизация е смачкана под нациския ботуш. Франция не съществува. Полша, Белгия, Холандия, Австрия, Чехословакия, Скандинавието - също. На практика Европа съществува само като география. 

Сталин може да го обвиняват в много грехове, но още при първото си обръщение по радиото, седмица след началото на войната е схванал, че тази война няма да е идеологическа и политическа, а Отечествена война. Война за Родината, а не за идеологията и управляващата партия. Затова започва изявлението си не с официално приетото в тогавашния Съветски съюз обръщение "другарки и другари", а с християнското "братя и сестри". Впрочем, това обръщение се запазва до края на войната. Вади светкавично иконите от църквите и ги праща на фронтовата линия. Емблематичен е случаят с Казанската Св. Богородица, която православни свещеници изнасят на фронтовата линия пред Москва. Изпраща свещеници на фронта, спира разрушаването на храмове... и постепенно обръща войната. 

Очевидно, при изправените до стената атеисти няма. За да дойде Девети май 1945 година. Денят на Европа. Денят без който Европа нямаше да съществува. Денят на победата. Денят на истината. Денят на Божията промисъл. Денят без който, европейската и човешка цивилизация щеше да е под въпрос. И всичко това с цената на над 50 милиона жертви. Представяте ли си? 50 милиона. Мъже, жени, деца. Хора, изпепелени в ужаса на войната. 50 милиона звезди в астрала над нас. 50 милиона, които ще бдят и няма да допуснат никога това да се повтори. Затова, вечна слава на Девети май. И хора, бдете, както бе възкликнал Юлиус Фучек.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • големия

  Почит към жертвите! Всеки човешки живот е безценен. Но от гледната точка на Втората световна война не бива да се забравя , че Комунистическият експеримент/ и в Русия и в Китай и навсякъде по света/ също доведе до десетки милиони жертви. Да помним и да бдим.

 • Слай

  Разбира се, че нямаше да я има в днешния вид. Та тя беше ставала протекторат на нацистите. Концепцията на Третия райх е всички да работят за благото на богоизбраната немска нация. "Славяните са тор" за германската нация е доктирината. А Франция, и Англия щяха да съществуват само в екзотичните учебници по история. Кръстев е съвършено прав. Да, Европа в този вид нямаше да съществува.

 • читател

  отговори на: Слай

  Ами, ние българите като "тор" бяхме с граници увелечине над 40%: с Македония и Беломорска Тракия, с излаз на Средиземно море... Слай, Слай, тази петолъчка в бетонната ти червена кратуна все още свети... И мислиш като червен дебил, какъвто си!

 • Слай

  Ок, ще ти влезна в стилистиката. Олигофренчета като теб от друго не разбират. Очевидно мелез между дърта маймуна и сифилистик, раждат умозаключения като твоите. Лекувай се, дебилче, лекувай се. Излишно е, но да ти обясня нискочел примат, че от престъпници подаръци не се получават, пък били тези подаръци и държавни територии. Ама, как да ти влезе в болната и плоска герберска глава това - няма начин. А сега - марш в Курило.

 • читател

  отговори на: Слай

  Чревен дебил, а нещо, но същество? Червен дебил, България се събра с Македония и си върна Беломорска Тракия с излаз на Средиземно море! Но си тъп червен дебил от червените дебили на проф. Мокет! А иначе очевидно си чувал за диагнози и от останалите болни из "психушкиге товариш"...

 • големия

  Момчета ,не се хулете. С това не усилвате аргументите си.

 • до олигофренчето "читател"

  Аз разбирам престъпното ти мислене, нискочел примат като теб не може другояче. Обединение не може да става с помощта на кафявата чума срещу която се изправи цял свят. Но ти тъй като си правен с пикня и имаш мозък на амеба това не можеш да асимилираш. Хайде, викай санитарите, че скоро редът ти идва, олигофренче.

 • читател

  отговори на: до олигофренчето "читател"

  Слай ,червен дебил, ти досущ цитираш думите на руската подложка на ген. Решетников, бомбето Радев. То и друго не можеше да се очаква от червен дебил. А след 3 седмици на изборите, да не се чудеш защо за пореден път червените дебили на Мадам Лъжа и шофьора на самолет Радев ще загубят...

 • Слай

  Нали и друг път съм ти казвал : Дебил е на майка ти отрочето.

 • читател

  отговори на: Слай

  Слай, червен дебил от дебилите на проф. Мокет!!! Не подскачай като партизанин в подпалена землянка, а просто излей леген с комунистическа помия върху землянката, за да я изгасиш временно! А след изборите пак пореден изборен пожар за червените дебили, след поредна 12 загуба... Дори и дебилният ти глас за "Коалиция за България" няма да помогне на партизаните.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм