Славчо и Сиди - като две капки вода

Автор:
Четвъртък, 02 Май 2019 19:13
Ще ми подържиш ли обувките или да? Ще ми подържиш ли обувките или да?

Няма никакво съмнение, че Александър Сиди е сред най-успелите манипулатори в новата политическа история на Пловдив. Или казано още по-разбираемо - майстор ибрикчия, който владее до съвършено близането на близалките.
Защо се сетих за него?

Ами днес на Главната Камен Шишманов от ВМРО ми набута в ръцете политическото вестниче на партията с кандидатите за европейския парламент. Там на трето място е цъфнал депутатът Александър Сиди, а мераците му за Брюксел показват по един неоспорим начин таланта му да се навежда пред когото трябва и когато трябва. И целият този майсторлък той усъвършенства за един кратък период от 3 години. А уникалните изпълнения, които вече са със запазената марка "Сиди", спокойно могат да му отредят главната роля в предаването "Като две капки вода".

Ето неговата кратката, но изпълнена с невероятни салтоморталета 3-годишна житейска сага.

ПРЕЗ 2014 ГОДИНА Сиди разпространява разтърсващо писмо, в което прави пълна характеристика на бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Ето малка част от него. "Властта е голямо изпитание. Развращава. Забравяш кой те е избрал и за какво. Това се случи със Славчо Атанасов. Тогава хората в Пловдив гласуваха за ВМРО, очаквайки различен начин на управление. Вярваха, че воеводите ще работят за гражданите. А не за собствените си интереси. Или за да пълнят касите на отбрани бизнесмени. На последните общински избори Славчо загуби от Иван Тотев, защото предаде ВМРО. Пробва мен и областния ни лидер да ни вербува, предлагайки ни избираеми места в листата си за общински съветници. Отказахме му категорично. Особено през последните две години от кметуването си той беше един смешник. Кмет, който управляваше предимно като правеше ПИАР-пушилки. Малко действия, много приказки, такъв градоначалник беше. Голям смях падна, когато Славчо обяви война на Либия. Поводът да забие нож в гърба на Каракачанов беше, че е приел ВМРО да бъде в коалиция с Христо Ковачки. А самият той на последните парламентарни избори в Пловдив беше на първо място в листата на…Ковачки. И се провали. Пловдивчани категорично го отсвириха".

ПРЕЗ 2017 ГОДИНА Сиди вече е нов човек. Мераците за депутатското столче са неустоими и той се превръща в ибрикчия на доскорошния си враг. И става депутат.

Не е новина, че във ВМРО не са гнусливи към политическата мръсотия. Тези патриоти сменят политическите си партньори по-често от носните кърпички. Така например на последните евроизбори Каракачанов и Николай Бареков бяха дружки и този съюз прати Ангел Джамбазки в Брюксел. Вярно, че след изборите бързо развалиха далаверата, но всичко бързо се забрави.

В същото време Сиди започна да показва рогцата си. И то по един просташки начин. Явно сълзливият театър, който разиграваше с кървавото писмо, заблуди доста хора. За съжаление в искреността му повярвах и аз.

Наскоро на съвместна пресконференция ВМРО и "Съюз за Пловдив" представят подписка за извънредна сесия на ОбС с единствен проблем – „Пловдив 2019“. Съветникът Стефан Послийски от ВМРО обявява, че не иска да политизира проблема. Депутатът Александър Сиди обаче е на друг градус. Той припомня проекта на фондацията за близалките с образа на Альоша. „Имам предложение – близалки с лика на Иван Тотев и пловдивчани да изразят мнението си за него, като го изядат", заявява депутатът.

Сиди добива още по-голяма смелост в отговор на въпрос защо се иска само оставката на артистичния директор Светлана Куюмджиева, а не на целия Управителен съвет на „Пловдив 2019“. Сиди отговоря кратко: „През октомври пловдивчани могат да сменят председателя на Управителния съвет Иван Тотев".

Накрая имам само един въпрос. Може ли някой да ми посочи разликата между някогашния предател Славчо Атанасов и сегашния ментараджия Александър Сиди, който ближи обувките на бившия кмет?

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Гоги

    Съюз хаха,даже не крият от къде идват парите за цирка който разиграват тези измикяри . А за онова лике Славчо то не може да го обиди човек,той самия е обида за човечеството..

  • читател

    По скоро Славчо и Сиди - две цигански метли... За 700000лв! Добре, че пловдивчани не дадоха на паркетното недоразумение политкомисар Славчо, да спечели втори мандат, иначе още циганите щяха да метат с метлите на Славчо и Сиди, за ужас на пловдивчани.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм