Тояга трябва, а не морков, за червените лъжци

Автор:
Понеделник, 22 Април 2019 08:18
Тояга трябва, а не морков, за червените лъжци

Никога не съм крил, че подкрепям ГЕРБ, макар че не съм член на тази партия. И съм обяснявал защо. Няма да навлизам в подробности, но за протокола ще напомня защо пак ще гласувам за Борисов. Ами защото всичко, каквото е обещал, го е изпълнил: магистрали, спортни зали и игрища, увеличение на пенсиите и заплатите, намаляването на безработицата. Засега достатъчно.

Но има нещо, което в последно време много ме подразни. Това са оставките и поведението на гербаджиите към червените кхмери.

ЗА ОСТАВКИТЕ.

Бойко, никога няма да се съглася, че ще пуснеш да си вървят верни на ГЕРБ хора, за да угодиш на долните комунисти. Още повече, че срещу Цачева, Делян Добрев и другите, които си тръгнаха, няма заведено дело за престъпление. Така че приказките за морала ми идват в повече. И не мога да си намеря място само като си помисля, че лица като Елена Йончева, Манол Генов и други, които имат официални обвинения за престъпления и маскарят България, щракат с пръсти и продължават да сипят мръсотия срещу стотици хиляди като мен, които сме зад гърба ти. Много те моля, не прекалявай с морала, защото този човешки начин на поведение е непознат за комунистите. И ще ти припомня една народна мъдрост: "Прекален светец и Богу не е драг!"

КАКВО ТРЯБВА ДА Е ПОВЕДЕНИЕТО НА ГЕРБ?

Вчера на предизборна сбирка Нинова изкрещя: "ГЕРБ ни отнеха човешкото достойнство. С евроизборите трябва да свалим правителството".

Бойко, не знам как ще коментираш думите на тази луда, но ще ти припомня ненормалните й викове от парламентарната трибуна след трагедията край Своге? Тогава с пяна на устата Нинова нарече ГЕРБ убийци. Имам чувството, че тази лъжкиня и нейните ибрикчии подготвят нови залпове, но повече ме притеснява поведението на твоите хора. И по-точно мрънкането, което е вредно за всеки, който гледа към ГЕРБ с надежда.

Вече не виждам хора като Лиляна Павлова, Цвета Караянчева, Делян Добрев, Владислав Горанов, Цветан Цветанов, Вежди Рашидов, които със своите горещи и аргументирани изказвания разказваха играта на червените тъпоъгълници. Сега останаха само двама - Георги Марков и Спас Гърневски - и то хора от гражданската квота. Явно има някаква стратегия на поведение, но тя не работи в полза на ГЕРБ.

В този смисъл ще си позволя един съвет.

Бойко, червените кхмери са като циганите. Дори ги надминават. Когато им говориш кротко, с факти, те си мислят, че се страхуваш от тях. Стават опасно агресивни и са готови да ти се качат на главата.

Когато обаче ги фраснеш по кратуните, започват да се оглеждат, защото губят ориентация. И ги натиска шубето, също като партизаните. И това проличава много ясно в парламента, когато Караянчева обявява, че дава думата на Спас или Марков в лявата част на залата настъпва паника. И това е така, тъй като кълките им са винаги оцапани.

Бойко, давам ти примера с циганите, защото съм роден и израснал в най-колоритната махала не само в Пловдив, а и в България. Това е "Орта мезар", където съм живял с цигани, турци, арменци, евреи, католици и съм делил с тях залците си. И никога не сме позволявали да ни обиждат, както го правят комунистите.

Затова, когато говоря или пиша за червената върхушка, думите ми прехвърлят общоприетата стилистика на поведение. Нещо, което не си позволявам при други поводи. Но съм сигурен, че съм точен в оценките си. Още повече, че съм сърбал червената попара.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм