Циганизацията се готви за бунтове

Автор:
Събота, 09 Февруари 2019 22:06
Циганизацията се готви за бунтове

Както се и очакваше, визията на Красимир Каракачанов за интеграцията на циганите в България предизвика висок градус на недоволство. То започна в парламента с идиотското изказване на депутата от ДПС Джейхан Ибрямов. Той нарече концепцията противоконституционна и копирала философията на нацизма и програмата на хитлеризма от 30-те години на миналия век. Подкрепи го палячото от БСП Таско Ерменков.

Реакцията на двамата е очаквана, защото циганите са важен донор на двете партии по време на избори. А срамното е, че Ибрямов и Ерменков се разцелуваха, правейки се на ударени, че са забравили как турците правеха атентати и убиваха деца, а комунистите им сменяха имената и ги изселваха в Турция. Така както действително се е правело по времето на хитлеризма и нацизма!!!

Това, което обаче ме възмути, и не за първи път, беше абсолютната некадърност (дано в случая не е тенденциозност) на телевизиите да покажат цялата истина в зреещия сериозен проблем. В репортажите и разговорите в студията се даваше думата на циганските махали, които се заканваха открито, че ще организират бунтове.

В студията пък се надвикваха разни изветрели "специалисти" (имаше дори една професорка от БАН), които бълваха такива глупости, че дори ме заболя главата. Като много от тях дори не знаеха за какво точно става въпрос.

Очаквах повече от Ангел Джамбазки и кмета на Елин Пелин (не му помня името), но тяхното участие потъна в общия кюп на политическия тюрлюгювеч.

Има обаче нещо много важно, от което много ме заболя. И това е, че истината за циганията в държавата беше подмината. Макар, че в концепцията тя има своето място.

Но автентичната истина трябваше да бъде потърсена при хората. И това е задължение на медиите. Защото не може да описваш реалната обстановка в страната, когато даваш думата само на едните. И то на онези, които тероризират държавата, не искат да работят и учат, които убиват и се гаврят с българите. И още нещо - оставят без коментар заканите на циганите да организират бунтове.

ДАНО ПРОКУРАТУРАТА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ ОПАСНИ ЗАКАНИ!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм