Лош ден за сеячите на отрова в Пловдив

Автор:
Събота, 09 Февруари 2019 10:37
Лош ден за сеячите на отрова в Пловдив

Вчера беше хубав ден за Пловдив. Както се случва много често през последните години.

ВАС обяви, че няма никакви нарушения при строителството на Зоологическата градина до Гребната и разреши тя да започне да функционира. За радост на десетките хиляди деца, родители и техните баби и дядовци, на всички истински филибелии.

Прави чест на кмета Иван Тотев и неговия екип, които в продължение на близо 5 години водеха жестока битка срещу всички онези нечовеци, които посягаха на детските усмивки, без да крият омразата си към хората. Бяха оплювани, омаскарявани, анатемосвани. Само защото искат да направят Пловдив един по-добър град за живеене. Страхотно е, че отново успяха.

И естествено възниква въпросът - как да наричаме тези, за които сеенето на отрова е начин на живот.

Лично за мен това не беше трудно. Ето защо!

#Разпространяването на лъжи могат да вършат само мръсници.

#Оплюването на града, в който си роден или поради някаква причина живееш тук, пак се прави от мръсници.

#Омаскаряването на невинни хора също е дело на мръсници.

Общото заключение е, че става въпрос за мръсници.

В тази категория безспорно място заема общинската съветничка Дани Каназирева. Нейните лъжи са неизброими. Писал съм за тях и винаги с доказателства. В последния вестникарски парцал на политическата й партия, който ми попадна днес, тя оплюва по един безобразен начин великолепното откриване на "Пловдив - европейска столица на културата - 2019", което бе отразено с възторг от най-големите световни медии. Дори се опита да насъска пловдивчани едни срещу други. Освен това в една специална схема, посветена на "Пловдив 2019", тя изброява един куп несвършени проекти на пловдивската община. Без да прави разлика между програмата за подобряването на инфраструктурата и програмата за "Пловдив 2019".

Нямах намерение да й обръщам внимание, защото пловдивчани следят как вървят ремонтите на централния площад, на тунела на "Гладстон", строителството на художествената галерия и други. А и хората в Пловдив знаят нейните политически пируети, като се предлагаше на различни партии, за да влезе в парламента. Въпреки, че уж беше против софийските централи.

Но побеснях, когато видях, че в графата за неизпълнени проекти е записана и Зоологическата градина. Такава измама може да бъде дело само на индивид, който е създаден да бълва отрова. Защото не може Дани да не знае, че "Злите зелени сили", както сполучливо ги нарича Иван Тотев, са причината за забавянето на пуска заради съдебните войни.

Според учените перманентните измамници страдат от синдрома, носещ името на световния лъжец Барон Мюнхаузен. А официалното им заболяване се нарича митомания. Митоманията е психическо разстройство, болезнена склонност на болния да изкривява действителността, да лъже и разказва измислени истории. Думата „митомания“ произлиза от гръцката дума mithos – в превод „мит, сказание“.

Покойният португалски писател Сарамаго, който получава Нобелова награда за литература през 1998 г., казва следното: „Човечеството мина през различни периоди – каменен век, бронзов век и доживя до днешния – века на лъжата. Лъжата се превърна в традиция и навик и бих я нарекъл – култура…“

Пак според учените от синдрома на Барон Мюнхаузен може да страдат висш чиновник, прокурор, следовател, министър, премиер, президент, политик и пр.

Коментар във Фейсбук

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • SRATEV = analoЛИЗЕЦ на инджинеринга

  “КУЛАТА” на булеварда си беше КИЧ и престъпление, а не просто ЩЕТА

  1. Чест прави на репортажа на ЕВРОПА, че показват истински случайни зрители, за разлика от пропагандните платени клакьори. Разочаровани, хората се разотиваха.

  2. Всякакви идеологически фишеци и ЛОЗУНГИ в Пловдив се посрещат скептично = бяхме половин век под задължителни Байряци, нали? Фундаментална и фатална грешка затова беше (без да ни питат) "ТЕ" да ни квичат ототгорце отвисочко какво, че === "НИЕ"="СМЕ"="'''СИЧКИ"="ЦВЕТОВЕ" ===. Бре, бре!

  ДжендърЦите, Джендърките и техните Джендърчета каквито си щете сте си ВИЕ, ама НИЕ сме си обикновени, прости българи, и се гордеем. Не сме "ВСИЧКИ" драги Тевтонци.

  3. Не сме "#ЗАЕДНО" с официалното Мото на софиянстващите навлеци от Sofia Design Week, Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week маскирали се за да цицат по-лесно Румелийските Будали като "ЕДНО" (с "Директор"= а? Меката Китка Асан Асанов и ИЗГЪЗИЦИ) защото само като чуе "Пловдив ЗАЕДНО" коренякът се изприщва и всъщност чува истината: "Пловдив За ЕДНО".

  Още по-малко сме TOGETHER след Брексита, драги амер/ингилизатори, в ЕВРОПА си имаме европейски езици =ZUSAMMEN= италиански, френски . . . (ВМЕСТЕ?)

  4. Като пресмятаме колко $ / Йени струва на горкия ни Град двучасовото представление не бива да пропускаме
  ЩЕТИ
  ПАКОСТИ
  НЕУДОБСТВА, НЕУРЕДИЦИ, пенсионерите кълнат, обитателите попържат и пцуват; или което разследващите си имат терминологии да ги наричат
  “Пропуснати Ползи”= Стеснително премълчавани в официалните тефтери на Гордата Администрация където всичко е тип-топ.

  На Града дължа 4.44 лева (или 44.44 =де да им знам Ценоразписа) ако се осмеля да си паркирам Трабанта и задръстя една лента на боливардо ЦБ3Обединител. ((За ГЛОБИ и ЗАБРАНИ администрацията на РежимаБоБоТРИ най- ги бива, за друго не ги търси . . . Пловдив стана най-ЗАБРАНИТЕЛНИЯТ град, не мога да пресека бул. Руски със или без овцете си; тараби по всички булеварди; не дават да изляза на балкона и даже да не погледна през прозореца имаше разпореждане неотдавна; еднопосочен трафик; Будалите се радват на най-дългата пешеходна зона в Галактиката, километраж селяндурско пешеходене - ама в родната паланка се улесняваш като яхнеш магаренцето, но в Наше Село ЗАБРАНЯВАТ)).

  Та, глобата я дължа за първите 8 осем минути паркиране; за следващите 88 минути нараства стръмно; за други 8 часа =прави сметка; за 8 дена . . . Това за блокиране на ЕДНО платно; ако си паркирам и втория Трабант до него?

  А ВСИЧКИ ПЛАТНА? В ДВЕТЕ ПОСОКИ? За седмица-две, а? А?

  Углавно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ беше без да пита да блокира последната захранваща изнемогващия без автомобили Център артерия, за толкова дълъг период, не просто ЩЕТА.

  Кокалът върху раменете на инджинеринга лесно се загелпи пред чаровните разноЦВЕТНИ тевтонски Талантове. Ами като не знаеш - питай бе, ето Директорката (на държавна заплата!) Ни.На. на ОпераОПЪН лесно ще ти разясни, че всякое представление си има лице = Скене/сцена, Кулиси и Задкулисие, че на Радамеса откъм задника никоя публика не желае да застане. Като имаш изобилни екрани ами тактисай ги на шест- осем- места надлъж по Главната, белким живне и тя; естрада обикновено се случва пред Кметството, няма нужда да е 30метра висока; а масовките както се видя са ти Allegro KITSCHoso, ама КИЧ.

  Ама не, Кулата щяли били да я гледат ототвсякъде - та нямало къде другаде, само тук, напук. Такова нещо няма. Маестро Теодосий Спасов докато внимава в кавала не може да обхожда околовръст посоките, така музика не се прави.

  “А, не, ако 55,554тия зрител няма къде да го настаня и се връцне та се прибере вкъщи нали ми се разваля ешмедемето ...?”

  С катран ги намазваме и в перушина ги оваляме такива според здрав народен обичай, ама не в Румелията и не западно от Княжево, а от Гьола по на запад. Ние сме добряци, прости Haters, no ne . . . BUDALI.

 • читател

  отговори на: SRATEV = analoЛИЗЕЦ на инджинеринга

  Pishi na Manol4ovica maloumnik... И си пий хапчетата, че словесната салата, която бълваш е сериозен симптом за случващото се в празната ти псевдоинтелектуална кратуна...

 • анаЛИЖЕЩИЯТ "читател" няма възражения

  отговори на: читател

  Дежурният "читател" който запомнихме, че на всеки коментар ПЦУЕ коментатора и този път изкудкудяка.
  Радостното е, че по никоя от критиките АНАлизецът няма възражение по същество, значи "малоумникът" е прав, и аз така си мислех.

 • Nenormalniк, ти действиетло мислиш ли, че адекватен човек ще чете идиотщините ти? Направи викай линейката и в Курило. В Пловдив, културната столица на Европа, мисля няма специалисти от такъв ранк, че да ти помогнат.

 • da, "действиетло", анаЛИЗЕЦ Сратев

  отговори на: читател

  "действиетло" мисля, че се четат, АНАлизецо Сратев, за разлика от твоите.
  "В Пловдив, културната столица на Европа, мисля няма специалисти от такъв ранк, че да ти помогнат," МИСЛИТЕЛЮ.
  Хвала!

 • Бай Лизи-Бизи

  Абе Статев, ти нормален ли си? Кой луд ти разрешава да пишеш? Цапаш с л..на виртуалното пространство...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм