Защо се стигна до зловещата катастрофа на АМ Струма

Автор:
Петък, 08 Февруари 2019 08:40
Защо се стигна до зловещата катастрофа на АМ Струма

Интелигентните системи, изградени на фаталната отсечка от магистралата, не са предупредили за непрогледната мъгла
Това е заглавие и подзаглавие към информация за зловещата верижна катастрофата на автомагистрала "Струма", където загина човек, има и тежко ранени.
На сериозна възраст съм и какви ли не идиотщини съм срещал през годините. Но никога не съм си и помислял, че мога да чуя такова тъпо обвинение за автомобилна катастрофа. Приемах като нещо нормално да се търсят причините за катастрофи в липсата на мантинела, дупки по пътищата, хлъзгав асфалт и какво ли не, но това, че някаква умна система не е съобщила за мъгла, която е предизвика автомобилна катастрофа, ми дойде в повече.
И най-срамното е, че тези идиотски твърдения продължават да се разпространяват от елитни медии - телевизии, вестници и сайтове. Все едно да предупреждаваш туристите, че в морето има вода и да ги предупреждаваш, че могат да се намокрят. Тъпо, по-тъпо, ама много тъпо.
И се чудя на всички, които бълват тези щуротии, нямат ли малко срам. Или поне 100 грама мозък в главите.
А всичко е толкова елементарно - има ли мъгла, трябва да се кара бавно. Ако всички онези, които говорят тези простотии, бяха чули псувните в махалата, щяха да хванат къра. А сред тях има професионалисти, които от десетилетия си вадят хляба, като въртят геврека.
Ето и един глас на участник, който казва истината. Това е оцелелият на магистралата Иван Николов, който със сълзи на очи заяви пред бТВ:"За катастрофата вината е единствено наша. Аз се спасих, защото карах бавно. Това е истината!"
А загиналият на магистралата е излязъл на пътя с фенерче с ръка, за да предупреждава идващите коли да карат бавно, но ТИР с 90 км в час го е помлял.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм