Социалистът Тимерманс направи за смях Румен Радев

Автор:
Четвъртък, 15 Ноември 2018 21:11
Социалистът Тимерманс направи за смях Румен Радев

Основите на българската демокрация са критично застрашени. Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив. Рухнаха професионалните стандарти в медиите, а с тях и доверието на гражданите в поднасяната информация. Пропагандата задушава плурализма. Свободомислието се наказва. Възродиха се познатите механизми на партията-държава. Демократичните институции атрофират. Решенията се вземат на тъмно, често еднолично. Лобизмът и корупцията пронизват цялата система на държавно управление и го правят арогантно, без страх от санкция.Това заяви преди дни Румен Радев. И поиска да се поучим от румънския модел за борба с корупцията.
Няма никакво съмнение, че подобни идиотщини може да говори човек с видно място в списъка на бесепарския професор Иво Христов, който неотдавна обяви, че 80% от българите са дебили. Само дето пропусна да уточни, че тези проценти се отнасят за червените кхмери.
Кой е напълнил с идиотщини кухата тиква на шофьора на самолет не е важно. Важното е, че той непрекъснато си цапа кълките с тъпо бърборене и плюене, след което не може да изчисти лекетата.
С това си поведение Радев за пореден път показва, че мрази българите. Дори и тези с червените знамена. Защото всички, които се вързват на манипулациите му, директно отиват в блатото. Там, където Радев се чувства като цар.
ЕТО ДВА ПРИМЕРА от идиотското лаене на Румен Радев.
ПЪРВО. Няма никакво съмнение, че изказването му за медиите е открита подигравка с българската журналистика. В същото време е абсолютно прав, че четвъртата власт е абдикирала в ролята си на коректив. Защото, ако имаше истинска и независима журналистика, срамният президент отдавна да е хванал "независимия" път за село. И цялата глутница на Курнела Импексова, с партизанското име Мадам Лъжа. Но това няма как да стане, тъй като националните телевизии и много от електронните сайтове и вестници откровено са се превърнали в президентски ибрикчии, които не смеят да отбележат дори един гаф на този смешник. Фактът, че след огромното оплюване на медиите, което си позволи този дебил на 10 ноември, показва недвусмислено, че пишещите и говорещите в България "професионалисти" са се превърнали в откровени слуги на БСП, където Румен Радев вече е главно действащо лице. А уж имаше някакви журналистически съюзи, които се правеха на защитници на свободното слово. Но явно дуещите се по жълтите павета борци за свободното слово стават само за цирка. И колкото да ме боли трябва да призная, че подобно падение на българската журналистика не имало дори по времето на Тодор Живков.
ВТОРО. Социалистът Франс Тимерманс унижи червения Румен Радев, като буквално го захвърли на боклука. Холандецът, който е зам.-председател на ЕК и е кандидат на европейските социалисти за председател на ЕК, похвали България за успехите по пътя й към Шенген:
"България отбеляза траен напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност и тези успехи са причина да отпаднат 3 от 6-е показатели, по които България и Румъния са обект на редовно наблюдение от страна на ЕС за последните 11 години. За съжаление в Румъния има отстъпление в битката с корупцията, организираната престъпност и на магистратската независимост", категоричен е Франс Тимерманс.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм