Няма по-голям талант от добрината!

Автор:
Сряда, 14 Ноември 2018 19:58
Няма по-голям талант от добрината!

Благотворителната инициатива на Дружеството на писателите - Пловдив за Величка Настрадинова препълни салона на читалище Христо Г. Данов тази вечер с поети, писатели, музиканти, талантливи ученици, лекари.

Даренията в кутията на чудесата за Вили стигнаха невероятната дори за община Пловдив като еднократна помощ сума от 2104 лв.!

Но още по-важното е, че двата празни листа, които бяха пуснати сред добрите хора за идеи как да се помогне на 83-годишната великолепна, ала самотно живееща с пенсия от 255 лв. писателка, авторка на знаменитата детска книга "Госпожица Вещицата" (българската Пипи Дългото Чорапче) и още десетки други, се напълниха с предложения и заявки - за автомобилен превоз, чистене, обслужване, готвене.

Д-р Балева, онкохирург, пое ангажимент лично да се погрижи за пълни медицински изследвания на Вили Настрадинова, както и уреждането със социален патронаж. За това пари от събраните не харчете, обеща специалистът.

Юристът Мариана Чечева се ангажира с пълномощно да движи всички юридически казуси на Вили, касаещи отношения с институции.

Десетки пловдивски автори дариха книги за благотворителна разпродажба.

Инициативата продължава в читалище Христо Г. Данов, бул. Шести септември 126, както и в офиса на Дружество на писателите - Пловдив, ул. Княз Александър Батенберг 27. Координатор е Евгения Тагарева.

По идея на актьора Симеон Алексиев и журналиста Любомил Лазаров, на които им се обадили приятели от чужбина да помогнат на Вили, публикуваме банковата сметка на Дружество на писателите - Пловдив, за дарения.

Банка ПИРЕОС

IBAN: BG16 PIRB9170 1606 0670 31

BIC: PIRBGSF

Дарение за Величка Настрадинова

НЯМА ПО-ГОЛЯМ ТАЛАНТ ОТ ДОБРИНАТА!

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм