Централата на БСП Пловдив да не хлопна кепенци?

Автор:
Сряда, 14 Ноември 2018 16:34
Централата на БСП Пловдив да не хлопна кепенци?

Тишината има много измерения. Понякога е дълбоко необходима.

Понякога е функция на безвремието. Понякога е форма на мъчение и съзерцание.

Понякога лекува кармата. Радва и измъчва, в зависимост от това, което е предизвиква. Но темата ми днес е за политическата тишина. Тишината от централата на БСП в Пловдив.

Прекалено дълго продължава за да е случайна. Плашеща и драматична е. Буди въпроси и недоумение. Не знам. Нещо става там. Да не би да са ударили кепенците.

Ще взема да мина тези дни да проверя.

Обществото ври и кипи, а от там, ни дума, ни вопъл, ни стон.

Дано, поне Антон се появи там от "Балада за комуниста" на В. Андреев, та да им тегли една, та белким се стреснат.

Скоро бях писал, че сигурно са дали обет за мълчание.

Сега почвам да си мисля, че са дали и нещо друго. 

А Пловдив се задъхва. Задъхва се от липсата на своята социална алтернатива - истинска, обхватна. Ако нещо липсва в този град, това е именно социалната му алтернатива.

Дясно управление си имаме. Имаме се, та дрънка чак.

Каквито и критика да се отправят към сегашната управа в Пловдив, къде добре, къде - зле, тя си работи и прилага едни десни класически политически практики.

Големият въпрос обаче, който виси със страшна сила сред пловдивското общество е, къде е неговата социална алтернатива.

И тъй като в живота и в обществените отношения празни пространства няма, убеден съм, че такава ще се намери, ще се появи.

Опасявам се, че БСП в Пловдив ако се забави още малко, подобна алтернатива ще бъде потърсена някъде другаде, за съжаление. Казвам, за съжаление, защото съм убеден, че все още тази партия в Пловдив има потенциал да излъчи такава. Почти всеки ден ме търсят хора със социални потребности.

Обяснявам, че адресат на тегобите които ми споделят, са клубовете на БСП в града. Обикновено посрещат с усмивка това. Иронична усмивка.

А идва зима, тежка зима. Искам да видя специализирани социални приемни по райони, а и в централата на "Кр. Пастухов".

И нека поведението да не е пасивно. Нека тези хора да се картотекират, да се водят на отчет, да контактува с тях, не /ad hoc/, а непрекъснато, устойчиво.

Този контакт да се превърне в перманентен процес. Социално ударените ни съграждани не са хомогенна маса. В тази категория има всякакви хора.

От хора с по две висши образования, до тотално декласирани от живота пловдивчани.

Та, крайно време е да се направи една обективна и задълбочена социална картотека.

Нека да се знаят всички тези хора в Пловдив: от гърчещото се семейство, което не може да обслужи кредитите си, до клошарите на улицата. Издирете ги, намерете ги, изслушайте ги и помагайте с каквото можете.

Уверявам ви, те ще го оценят, ще го запомнят, и когато трябва ще разберете това. А една политическа партия разполага с огромен инструментариум да прави всичко това. Отворете постоянно действащи социални приемни. Популяризирайте ги.

Обикаляйте Пловдив ако трябва и издирвайте сами тези хора. Работете, дявол да ви вземе. Работете, запълнете празната социална ниша в Пловдив.

Покажете на практика, че ви пука за тях. Ниша ли казах, че тя си е направо Гранд Каньон. Един огромен социален Гранд Каньон. А вас ви няма...

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • пари,пари....

  При това Пловдивско БСП, надежда всяка оставете!

 • Ina

 • социалисти

  Ами да вземем да направим другаря Кръстев председател, щом толкова е наясно и милее за нашата партия. Пък след година ще го накараме тук да си напише отчета как е оправил бакиите.

 • другар

  Не е въпроса другаря Кръстев, а всички вие, които от години сте на хранилка към БСП!

 • социалисти

  Защо бе, уважаеми "другар" да не го направим председател. Нали е много отворен, начетен и всезнаещ. Нека се ангажира, иначе е много лесно да се трака по кравиатурата. Обаче можем да се обзаложим, че няма да приеме. Кръстев, обича да дава акъл отстрани.

 • anonimen

  А Вие,др.Кръстев,колко такива люде издирихте,записахте и на колко помогнахте ?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм