Селското мислене се упражнява на Колодрума

Автор:
Четвъртък, 12 Юли 2018 07:53
Селското мислене се упражнява на Колодрума

Да си призная днес много се смях, но и много се ядосах. Във Фейсбук прочетох изявление на общинския съветник от "Съюз за Пловдив" Евелин Парасков (името му срещам за първи път) със заглавие: "Похарчихме милиони за "Колодрума", а залата хвана паяжини". В изявлението този Парасков отправя въпроси към кмета Иван Тотев, на които, като общински съветник, би трябвало да знае отговорите. За това и се развеселих. Но после се ядосах, защото такива неграмотници като този Парасков имат наглостта да дават акъл как да се управлява Пловдив.

А той е длъжен да знае какъв е бюджетът на "Колодрума", каква е издръжката на залата, колко събития са проведени през 2017, колко са приходите, колко събития ще има през 2019, колко са служителите в залата, колко паркоместа има пред залата.

Въпросът за паркоместата наистина е тъп, но следващият е просто уникален: Колко колоездачни състезания са проведени на пистата в залата, при какви условия и колко често я ползват ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ? Не съм очаквал, че хора, които имат претенции, могат да бъдат толкова неграмотни. Един от тях явно е Парасков, който не прави разлика между професионален колоездач и велосипедист!!! Това е все едно да сравниш кравата Пенка със състезателен кон.

Разбира се, не е моя работа да отговарям на тези въпроси, защото те са отправени към Иван Тотев, но се надявам кметът да не ми се разсърди що се отнася до "проблема" велосипедиста. Но като пловдивчанин имам право да попитам този Парасков какво е правил в Общинския съвет, след като задава тези тъпизми. Защото парите, които получава, са и от моя джоб.

Ето каква е истината около зала "Колодрума". На тази тема съм много ревнив, защото не само аз, а всички истински пловдивчани бяха жестоко малтретирани от разни измислени патриоти, които не искаха да имаме такова прекрасно спортно съоръжение. Ще си помогна с една статистика, публикувана от Дарик с дата 31.08. 2017 г., и намерила място в много медии, някои от които са на разстояние от местната власт.

Над 112 хиляди зрители са посетили различните събития в "Колодрума" в Пловдив от откриването на залата на 30-ти август 2015 година. До края на 2016 година в "Колодрума" са проведени 27 различни събития. Към август 2017 година има потвърдени нови 20 мероприятия, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. Залата успешно домакинства както на спортни събития, така и на концерти, симфонични, оперни и балетни постановки, цирков спектакъл.

Националният мащаб на събитията отдавна е надхвърлен. Освен български звезди като „Легендите“, Нешка Робева, Васко Василев, Васил Найденов, Мария Илиева, Йордан Камджалов, „Сигнал“ и др., вече сме домакин на престижни международни състезания и концерти на чуждестранни изпълнители, сред които Крис Норман, „Юрая Хийп”, Ямато, „Дайър Стрейтс”, Лепа Брена, Сам Паганини, Анита Рашилишвили, Филип Киркоров и др.

През 2018 година интересът към "Колодрума" отново е голям. Вече се мисли и за културната програма през 2019 година.

Сред многобройните спортните изяви, проведени в "Колодрума", са 19-тото Световно първенство по таекуон-до, финалът на колоездачната обиколка на България, подобреният национален рекорд по колоездене на Мирослав Минчев на пистата на 200 м на летящ старт и 1 км от място, престижният баскетболен мач на звездите, Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 г., демонстративният мач по снукър между Рони О'Съливан (петкратен световен шампион) и Марк Селби (№ 1 в света), Шампионска лига по волейбол за жени, ММА вечер, Купата на България по баскетбол, както и баскетболният мач на звездите.

В края на този юли пак в "Колодрума" ще се проведе балканското първенство по колоездене на писта, а през есента волейболистките на "Марица" отново започват участието си в Шампионската лига.

Сега искам да обясня нещо много важно. Навсякъде по света големите спортни съоръжения се използват само за специални случаи - концерти и спортни състезания. Селското мислене на някои превъзбудени хора, които си мислят, че вече държат господ за шлифера, не хваща дикиш. Защото тези големи зали и стадиони са скъпи и не могат да се използват безразборно. Дори на клубните стадиони не се правят тренировки. Освен това грижата за големите спортни съоръжения пада върху местната власт и държавата. Разбира се, там, където могат да се намерят спонсор
и, е чудесно. Но това става с клубове от ранга на "Реал" и "Барселона", ЦСКА (Москва), "Казан".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • Тони

  Статев, много мероприятия, но защо не си писал печалбата колко е от Колодрума? Приходи минус разходи, така се смята. Напиши колко е, моля! Ама вземи реални цифри. После, защо не пишеш, че се води разследване за разходите за залата от специализираната прокуратура. Като си казал А, кажи и Б или обективността ти е чужда.

 • ТОТО

  ПИАНДУРНИКА ПАК СЕ ИЗАКАЛ.

 • Стратев в СТРАТОСФЕРАТА

  СТРАТОСФЕРНИЯТ оргазъм на СТРАТЕВ от вълнуващите концерти на световноизвестните даже източно от МИЧКЮР "Лепа Брена, Сам Паганини, Анита Рашилишвили" които подхраниха духовно цяла Източна Румелия е радостен. За него си.
  За данъкоплатеца не е достатъчно, какиното, не се прави на много ловък. Че се ИЗДАДЕ ЧЕ СИ ОТ ШАЙКАТА НАТРЕСЛА НИ безФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА КОЛОДРУМА е радостно пък за нас; сега очакваме да ни сполети ХИПОДРОМ, че няма къде да тупуркаме с магаренцата си за Световното Магаретарско (наближаващо!), както и "гребен" канал във всяко кметство за Расово Комаровъдство; а как гледаш на СЪБАРЯНЕТО НА ПАРТИЙНИЯ за да завземе теренчето друга една АГИТКА, а? А? Кажи, кажи, не ме лъжи, не се стеснявай, о, Божо наш Стратевский!
  На управата пловдивска клептократическа - ХВАЛА!

 • За Стратев селяндура междуселският АСвАЛТ е ПРОГРЕС

  Такива изтъкнати "гражданя" като БожоСтратев задигнаха вековните ГРАДСКИ ПАВЕТА защото лъжат, че е прогрес машинното размазване набързо на евтина чернилка за три сезона (до четири, ако няма СОЛ през зимата). Всички цивилизовани градове предпочитат и ценят паважа в твърда валута = лесно го отваряш, поправяш каквото е възникнало, и го пренареждаш "на ветрило" БЕЗследно. За разлика от асфалто = КРАТЕРИТЕ отворят ли се на петия сезон, върви го кърпи ... Божо, кажи, ма!

 • До баевица

  Сратев е астралния близнак на пияницата юнкер. Наздраве! Хлъц!

 • Сратев сме го чели и обожавали

  Перото на Сратев се забелязва от другио тротоар, само он може ЦВЕТИСТО да ни съобщи как чел, пък се зарадвал, па се ядосал, пръднал и уригнал, оти "съм много ревнив, защото не само аз, а всички истински пловдивчани бяха жестоко малтретирани от разни измислени патриоти, които не искаха да имаме такова прекрасно спортно съоръжение."
  Зафтарям, како:
  "съм много ревнив, защото не само аз, а всички истински пловдивчани бяха жестоко малтретирани от разни измислени патриоти, които не искаха да имаме такова прекрасно спортно съоръжение."
  К'ви изстински пловдивчани, к'ви 5 лева, ма Сратев? Десет имена можеш ли да ни изброиш, че да се 'земеме белешка, а? Добре де, ОСЕМ? Четири? КЛЕПТОкрати всичките естествено, ама от НАЙ-крадливите!
  Тая тъпа некадърна ТЕНЕКИЯ кьопаво сглобена по каталози не е никаква "МНОГО"функционална зала, а е НЕфункционален хамбар да си го тикаш ... под възглавницата. КОНЦЕРТНА ЗАЛА си беше съвсем пре-достатъчна за Града, докато крадливи некадърници като теб и Агитката ти решихте да я осерете, че да заграбите ТЕРЕНА.

 • НА ГОЛ КОРЕМ = ЧИФТЕ ПИЩОВИ

  "...тези големи зали и стадиони са скъпи и не могат да се използват безразборно..." бре, бре, ми що не ни казахте ПРЕДВАРИТЕЛНО, бе шефе? То си било общинско гнезденце на ЗАПЛАТАДЖИИ, пък ние се бунтуваме ...

  "...тези големи зали и стадиони са скъпи и не могат да се използват безразборно..." бре, бре, ми що не ни казахте ПРЕДВАРИТЕЛНО, бе шефе? То си било общинско гнезденце на ЗАПЛАТАДЖИИ, пък ние се бунтуваме ...

  "...тези големи зали и стадиони са скъпи и не могат да се използват безразборно..." бре, бре, ми що не ни казахте ПРЕДВАРИТЕЛНО, бе шефе? То си било общинско гнезденце на ЗАПЛАТАДЖИИ, пък ние се бунтуваме ...

  "...тези големи зали и стадиони са скъпи и не могат да се използват безразборно..." бре, бре, ми що не ни казахте ПРЕДВАРИТЕЛНО, бе шефе? То си било общинско гнезденце на ЗАПЛАТАДЖИИ, пък ние се бунтуваме ...

 • сРатев

  Здравейте дебили. Ако не сте разбрали, още 1 000 000 ще се похарчат за ново осветление на великата зала. От вашите пари. А пишуркото сРатев ша си пише, ша си взема хонорарчето, а дебилите ще гласуват за вредителите ГЕРБ.

 • без ЛАМБИ ли струваше милиони?

  Е как сега пък НОВИ разноски, те като я построиха за 'сичките МИЛИОНИ (не знам, дотолкова не мога да броя) пропуснали бяха да сложат ЛАМБИ? Или сложиха сбъркани ЛАМБИ? Ми тогава да плаща творецът ТАбаджи, собственик по съфместителство и на Афторскити Права на 1. Кино КОСМОС, както и 2. на Галерията на Гладстон. Заможен, кадърен ... а?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм