Маца и бардаци

Автор:
Вторник, 30 Септември 2008 14:33

Бандата на петричкия мафиот да отговаря с целия БФС, а ДАНС да влезе на "Кърниградска"

Автор Николай Заяков 

Image
Коце Маца
На 17 май т.г. “Беласица” Петрич бие на собствен терен пловдивския “Ботев” с 3:1. Само влезе  четири месеца след това “Беласица” инкасира загуба от същия “Ботев” с 5:0. Какво се е променило за тези четири месеца, е въпросът, чийто отговор може да разбули мистерията около разгромния резултат.

Случили са се две неща, дори три. Във футболната централа текат непрекъснати скандали. В съдийската комисия влязоха служители на ДАНС. Един рефер се покри в Гърция, а из медиите се въртяха приказки за едни клипове, които така и не видяхме. Пуяците, ръководещи футбола ни, се явяваха като мажоретки в паузите. То и футболът ни е в пауза, може би мено такава. Някакви хора се правят на треньори, други се правят на рефери, а трети пък се правят на футболисти. Собствениците на клубове ту се събират и изпращат кървави писма до Централата, ту се оттеглят във вилаетите си ни лук яли, ни лук мирисали.

Внезапно “Беласица” се лишава от благодетеля си, един човек с тъпо звучащия псевдоним Коце Маца. Той е арестуван от гръцката полиция и впоследствие изпратен по етапен ред в Германия. Може от това и нищо да не последва. Там. Но тук нещата се промениха и тутакси започнаха да следват естествения си балкански ход. Г-н Коце Маца се оказа, меко казано, един от ръководителите на футбола ни, а този факт наложи светкавичното изчистване на името му. Щото само тази мръсотия липсваше на предвожданото от Боби Михайлов ведомство. Те там са едни чисти, спретнати, салонни, отрудени такива, заети с общественото футболно благо, с децата си и зетьовете си, а за парлама и с набутването в национала на хора като Михаил Венков, които така и не помирисват терена, именно защото освен футболни умения, не притежават нищо друго.

Image
Бардаците на БФС
Така се стигна до злополучния мач на “Беласица” с “Ботев”. Той е част от схемата за изчистване на мръсния имидж на футболната централа. Те там са едни чисти, както вече казах, толкова чисти, че лишиха ЦСКА от участие в евротурнирите на същото основание, на което изпратиха в евротурнирите “Левски”. За да падне с 5:0 “Беласица”, а негативите да ги отнесе “Ботев”, в предходната седмица някакви фенове на пловдивския клуб издигнаха на стадиона просташки плакарди със свастики, сипеха расистки обиди и развяваха омразата си към собственика на клуба г-н Христолов. После излязоха с петиция, зад която останаха анонимни. За да е по-достоверна агитката, на сцената излязоха и обичайните заподозрени, предвождани от някогашния футболист г-н Бакалов и си поискаха клуба. Наглостта и лицемерието нямат край, а в нашенския вариант нямат и алтернатива... Резултатът 5:0 наистина не е достоверен, той можеше и да е 10:0. Няма обяснение за големите залози, предмет на които е бил този резултат. Или поне няма разумно обяснение. Но има неразумно такова и то пак води към футболната централа. Че кой може да си комуникира с европейски институции, пък дори и те да са хазартни, да ги предупреди за нагласен резултат, при това на полувремето и в края на мача, а Сашо Диков да моли двата отбора да не влизат в схемата. Целият този театър се случва, за да бъде изчистен образа на г-н Коце Маца, респективно на футболната централа, но и да бъде омърсен сравнително опазения имидж на пловдивския “Ботев”, представляван от собственика си г-н Христолов. И пак опираме до Христолов, когото, изглежда, мразят по поръчка. Простият въпрос е: кой има полза от случващото се. Простият отговор е: не “Ботев” и не Христолов. Резултатът се нагласява от онзи, който инкасира головете. В случая това са “Беласица” и свързаните с нейния бос хора в БФС. Там именно трябва да удари ДАНС, ако тя наистина е структурата, която удря, а не понася удари, както е в случая.

Нападателят на “Ботев” Саидходжа каза в ефир, че неговата работа е да вкарва голове, останалото не го интересува. Той наистина си свърши работата. Бях някъде из Словения, докато течеше този мач, признавам, че се радвах на всеки гол, през ум не ми мина, че “Ботев” участва в цирк. Мразя сценаристите, мразя организаторите на тъпи циркаджийски номера, мразя онези, които отнемат радостта на футболистите и на феновете, за да я превърнат в обект на преследване. Излиза, че всичко, което е извън закона, е  законно на обратния принцип. Букмейкърските къщи нямат никаква изгода да негативират един отбор за сметка на друг. Букмейкърската къща в случая има един и същи адрес с БФС. Просто съвпадение. Шегичка, майна. В библията е казано: Чистото ще се омърси и мръсното ще се очисти. Това е.

Не зная кога ще оставят “Ботев” и Христолов на мира. Може би когато Централата узакони беззаконието, в което се е оплела. Това тук и днес може и да се случи. Но по-вероятно е европейските институции да се намесят. Защото голям футбол не се прави в дребен бардак. И защото зачатието в бардак е порочно.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм