Вярвам на ОЛАФ и Моуриньо

Автор:
Четвъртък, 28 Август 2008 00:11

Автор Антон Баев

ImageНарочно не исках plovdiv-online да публикува каквото и да било преди вторите срещи-реванш на българските отбори, които щяха да ни представят в Европа. Защото анонимността на форума позволява изливането на негативни емоции от фенове на други отбори, нестигнали до пред-фазата. А става дума за българския футбол.

Впрочем ставаше дума. Вече не става.

Сред словоблудствата, изречени преди реваншите, запомних едно категорично мнение – на португалеца Моуриньо. Бившият наставник на Челси беше убеден, че фаворит от  двата мача между Левски и БАТЕ Борисов са беларусите. Не съм се съмнявал в думите на Моуриньо. Още повече на фона на фалцетите от Герена – от Тодор Батков, през уволнения Главата, до новоназначения Кокала.

Пак ще повторя нещо, което очевидно не се харесва на масовата българска публика: патриотарското дуене на мишци, спуканото черешово топче, ще ни отведе до една – бедна ти е фантазията – Силистра Йолу, който е чел Вазов, разбира се. А който не го е чел, той си остава во чревото адово. Там, където останаха Левски и Локомотив София.

Смешният плач, фалцетното "Да живей" са ни затривали и исторически, правят го и фактически. Цяло първо полувреме моят приятел Крум Савов, с когото махахме гащи из Флорида преди повече от 15 години, се разливаше в сарказми какъв отбор е БАТЕ, що няма Батков за спонсор и че всъщност го издържа държавна компания, понеже в Минск няма частни. Какво общо има това с футбола, бе Круме?

Това, че някой си собственик на клуб изнася оръжие за Сърбия, означава ли, че трябва да напълни А група с треторазредни сръбски ритнитопковци? Очевидно означава - защото нямаме "държавна компания". Е, сега 7 млн. евро отиват в джоба на Борисов, а - хайде на не мислим - какво ще излезе от джоба на Батков.

Лошото е, че то излиза от българския футбол. И няма оправия, докато чичовците нагъват печените агнета на Силистра Йолу.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм