Политици от нужника

Автор:
Четвъртък, 19 Януари 2017 12:06
Политици от нужника

Вчера прочетох страхотния коментар на Любо Минчев: "По-далеч от БСП/НФСБ, милост за Пловдив!" Ще си позволя да повторя началната част от написаното.

"В Пловдив има една група страхливци. Без гърба на партиите си те няма да бъдат нищо друго освен да приличат на онези досадни щипалки, които лесно се размазват с вестник или каквото имате под ръка. Цапвате ги и с тях е свършено. Без значение дали се мотаят в Общинския съвет, в областната управа и се крият под бюрата в партийните централи. Сега те вдигат наздравици за отстраняването на Иван Тотев. Празнуват освобождението на Пловдив, както се изразяват. Същият Пловдив, на когото разкатаха фамилията докато го управляваха. Отново крещят неистово и желаят да му се изредят с нова сила. И говорят без срам за медийни спекулации. Затова да им обясня що е това медийна спекулация. Това е едно особено положение, при което героят е затънал в собствената си помийна яма и се опитва да се добере поне до парче вестник, парче сайт. Като няма сили за подобно свръхизпитание, той се задоволява с остатъци от тоалетна хартия. Това е все едно да цамбурнеш в най-дълбокото на собствения си нужник. Празнуващите се озоваха там до гушата".

Като стана дума за нужник, си спомних скандала през 2009 година, който предизвика една скулптура на Давид Черни при посещението си у нас. Чехът беше представил България като кенеф. В първия момент много се ядосах, дори го напсувах. Но след това се сетих, че в "Орта Мезар", където съм израснал, доскоро нямаше канализация, и му се извиних.

Спомням си и поведението на тогавашния кмет Славчо Атанасов, който издаде забрана за гостуването на Черни в Пловдив. Тъпо решение. Вероятно смешният градоначалник се е почувствал обиден, защото точно в този период беше се развихрил и откриваше един след друг обществени тоалетни. И то със специални музикално-сценични програми. Пред обновените тоалетни играеха мажоретки, които караха мъжката част да се реди на опашка пред обществените придобивки.

Много интересно щеше да бъде каква картинка би изрисувал чехът, ако видеше тези спектакли. Вярно, че кенефите бяха по европейски тертип, но все пак бяха кенефи. Всъщност единствената сериозна дейност на Славчо и близките му щипалки беше да измамят хората, които гласуваха за него, и да предаде Пловдив в ръцете на БСП. Но явно това са хора, които нямат срам и искат отново да се наместят на софрата. Нищо, че през годините не са донесли никаква полза за Пловдив.

Защото по неписаните правила на човечността, те трябва да цопнат в най-дълбокото на собствения си нужник и да не се показват. Защото е срамно да тръгнеш с кенефите напред и да орезилиш хубавото, което се прави всеки ден в Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • читател

  Върхът на словчовата идиотщина бе, че си прекъсна лятната отпуска, за да открие тържествено тоалетната в градската градина, а иначе регулярно с това се занимаваше: да открива градски тоалетни, понеже друго нямаше кво да се открива...

  Славчо Атанасов открива нова тоалетна
  Понеделник, 22 Юни 2009 16:44 | Plovdiv-Online | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

  Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще присъства във вторник от 11 часа на откриването на възстановената от „Чистота” обществена тоалетна, която се намира в Градската градина до Дома на младоженците срещу Четвъртък пазара. За първи път в Пловдив се прави специална клетка за хора в неравностойно положение, която е изцяло наново построена на нивото на тротоара. Така не се налага преодоляването на рампа, което може да затрудни хората, обясни управителят на „Чистота” Радослав Кошински. Друго нововъведение е самостоятелният детски моноблок с отделна течаща вода и допълнителни удобства за майките и децата.

  И тези гергови подлоги си правят, сметката чрез Цацаратурата и долнопробни съдии да сменят управлението на Пловдив. Да, ама не, както казваше бай Петко Бочаров.
  Дано във вторник честните съдии от Апелативен съд не се поддадат на заразната воня от ягодовската тоалетна...

 • Трендафил Акациев

  Политикът- нуждникар,
  ала бивш пожарникар!
  Охранител-чорбаджия-
  а в момента-ибрикчия!

 • Пловдивчанин

  Статев, за първи път се съгласявам с теб ,защото това което си написал е истина подкрепено с факти. Не се притеснявай в общинския съвет има мъдри десни хора който няма да допуснат Славчо и БСП да узурпират Пловдив през задния вход.

 • ПИШурковецът е специалист-нужникар

  Нужникарската тематика е нелесна. Иска се компетентност, каквато единствено ПИШурковецът он-ЛАЙНАрски Божо Стратев има. Хвала!

 • А? ГлавДОЛНОПРОБ

  Що така бе? Не с ЛОШО (цит.): "...долнопробни съдии да сменят управлението на Пловдив..." то си е по законен път, тя клептокрацията да не би да е НАД законите? А паважите - де и #КОЙ ги дигна?

 • ГОРНОпробна съдийка

  Пладнешките подобрители с техните пакостни за Града "ПРОЕКТИ" (скоростни "магистрали" вместо градски улици кому са затрябвали, на окупатори Боскоси?) не са над ЗАКОНА.

 • читател

  Участниците в масонско-ягодовското ветрило, чиято единствена цел е да свали управлението на ГЕРБ в Пловдив, са: Зико - "дясната подметка" на Митьо Пищова, политкомисар Славчо - "лява, патриотична подметка" на Митьо Пищова и Каймаканов - играещ ролята на фес на Митьо Пищова от село Ягодово...
  http://www.plovdiv-online.com/media/k2/galleries/71331/2.JPG
  Целият този "ГЕНИАЛЕН" план е замислен в масонската кочина на пловдивския "олигарх" с "благословията" на местния митрополит Николай и единствената му цел е изместването на ГЕРБ от управлението на Пловдив.
  http://static02.podtepeto.bg/uploaded/images-09-2009/lov052.jpg
  http://static01.podtepeto.bg/uploaded/images-09-2009/ger22.jpg
  http://www.plovdiv-online.com/media/k2/items/cache/6b8abbfac4225653586c1053eb1a2e06_XL.jpg
  http://politikata.net/wp-content/uploads/2014/10/20141006.qedtgveqnk1.jpg
  ПС. Този пост е от последните местни избори, в които ветрилото на др. Гергов бе скъсано от пловдивчани, които избраха кмета на ГЕРБ – Ив. Тотев.

 • ТОТО

  Защо му е на инж.Ралев ,циганина и мафиот КРАСИМИР РОМАНОВ АСЕНОВ ?Няма ли други професионалисти и чисти хора , а не минали през всяка управляваща партия ,политически проститутки?Той Асенов,ще изтъргува и майчиното си мляко за да има власт пари и още и още

 • ВРЪХ

  Красимир Асенов заместника на Ралев ,потъна вдън земя след ареста на шефа си!ГОВОРИ СЕ ,ЧЕ ТОЙ Е ВДЪНОТО на цялата помия и кал за да стане кмет и седне на мястото на РАЛЕВ?Дори тойй е писал доноси срещу Славчо Атанасов ,за да го проверява ДАНС,той е писал и срещу Калоян Георгиев -но нека се знае че е бил сътрудник на Държавна сигурности името му е агент ПЕНЕВ!Днес кои ще го приюти,защото СЛАВЧО И ГЕРБ обичат политическите проститутки!

 • УУУУУУУУУ

  Красимир Асенов като кмет на СЕВЕРЕН или заместник ,дали се сеща понякога за своя откривател СЛАВЧО АТАНАСОВ и своята закрилница ,която го бранеше със зъби и нокти ЛИЛИЯ УЧУКУНОВА?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм