Кубрат Пулев - Кобрата, много шум за нищо

Автор:
Сряда, 13 Август 2008 20:58

Антон Баев

ImageГледахте ли злощастният дебют на суперпрехваленият ни свърхтежък боксьор Кубрат Пулев - Кобрата? Видяхте ли Кобрата как избяга от ринга, сякаш друг му е виновен, че беше пребит от също така неизвестния колумбиец Оскар Ривас (11:5)? Кобрата нямаше достойнството да остане на ринга и да поздрави победителя. Дори треньорът Петър Лесов не успя да го задържи. Кубрат - Кобрата, скочи през въжетата като настъпена пепелянка. Ето това е, което наричам българско помпане на мускули, тъпа патриотарщина, чичовщина във Вазовия смисъл и пръснало се черешово топче, преди да изгърми. Кубрат Пулев, за съжаление, се оказа точно това.

Защото се заричаше колко подготвен и сигурен е, че ще стигне финал на Олимпиадата. Защото снимки из нощни клубове на Кубрат и неговата изгора Андрея се появяваха непрекъснато из жълтата преса и сайтовете. Да сте видели такива снимки на Борето Георгиев? Няма как.

Жалко! Ако това е кобра, сигурно Ривас е питон! Добре е Кубрат, ако може да чете или да слуша английски, да чуе какво казва най-великият спортист в момента на планетата: плувецът Майкъл Фелпс. Този, който троши световните рекорди и има 11 златни медала досега от олимпиадите в Атина и Пекин, скромно заявява: "Няма непобедим плувец!" Казва го за себе си. Всеки може да бъде победен. Въпросът е как понася загубата. Кубрат я понася като жалък страхливец, дезертьор от ринга, бияч от селските ни дискотеки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм