Зулумите на белите престилки

Автор:
Сряда, 27 Юли 2016 01:42
Зулумите на белите престилки

Вчера се проведе един от най-смешните протести срещу ведомството на Петър Москов. Става въпрос за несъгласието с въвеждането на пръстов отпечатък при прием в болница.

Десетина лаладжии обявиха от "високата трибуна" на жълтите павета, че с въвеждането на този отпечатък националната ни сигурност е в опасност. Да се смееш ли, да плачеш ли от избиващата във всички посоки "загриженост" за бъдещето на България.

Всички тези комедийни сълзи щях да отмина без реакция, ако протестиращите не бяха обявили, че не са престъпници, за да ги карат да натискат бутона при прием в болница или в някое специализирано заведение.

Няма да споря с тях, защото не искам да участвам в такъв цирк. Независимо, че това са хора, на които явно не им отърва да коментират зулумите на белите престилки, и правят опити да цапат ефира с някакви смешни обвинения. Като по този начин защитават беззаконието.
Аз обаче ще им напомня зад какви хора застават само с няколко примера. Защото за цялостната им дейност може да се напише роман.

ЦЕЛИ КАШОНИ с ксерокопия на лични карти и празни бланки с подписи на пациенти са били заловени в болници. С копирните документи лесно се регистрира фалшив прием в болница, а непопълнените епикризи със съвсем действителни подписи правят нарушенията неоткриваеми за контролните органи. По този начин здравната каса е заплащала медицинска дейност и изследвания, които не са били извършвани.

ОТКРИТИ са и дублиращи се хоспитализации. Става дума за хоспитализации на един и същи човек в две различни болници по едно и също време.

ИЗПИСВАТ се лекарства на починали хора, като нарушенията се извършват с фалшиви документи.

ЗЪБОЛЕКАРИ слагат пломби на извадени зъби.

За подобни и други нарушения за изминалите 12 месеца са наложени глоби за над 10 млн. лв. По данни на финансовите експерти обаче те не могат да покрият загубата на публични средства, защото през злоупотребите "изтичат" около 75 млн. лв. от бюджета на касата годишно.

В рамките на миналата 2015 г. НЗОК е регистрирала над 19 хил. нарушения в лечебните заведения, а както Клуб Z вече писа, 10 болници са дадени на прокурор. Имената и конкретните нарушения обаче ще останат в тайна, докато тече разследването.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм