Таксиджиите да ударят рамо на джипките

Автор:
Сряда, 30 Март 2016 18:44
Таксиджиите да ударят рамо на джипките

Тази сутрин отново ми стана болно, като гледах по телевизиите протестите на джипитата. Не заради безсрамието им, а заради онези хорица, които са пътували километри до града, за да си вземат лекарствата, а са намерили вратите на лекарските кабинети заключени.

Вчера изразих своя протест срещу варварщината на белите престилки, които спокойно могат да бъдат причислени към познатите бели якички.

Днес реших да продължа с моите протести, защото сутринта станах свидетел и на срамни, и на просташки, и на смешни оправдания на някои лекари за бойкота им. Те били обидени, че техните гласове нямали чуваемост, бюрокрацията им пречела да работят, искали да излязат на светло. И нито дума за предизвиканите болки и страдания на пациентите, които нямат никаква вина за проблемите в родната медицина.

Както каза вчера един мой приятел медик, тези протести не са случайни. Според него те са една голяма и добре организирана манипулация. И това е точно така, защото тези бойкоти не са спонтанни, а са програмирани.

А опитите им да баламосат хората, че не става въпрос за пари, могат да ги приказват на баба ми. Защото също като циганите са станали крадци. Само че на пациенти!

Пръв скочи да защитава лишените от човечност протести главатарят на БСП Михаил Миков.

Разбира се, на него и на кохортата му не им пука за хората, защото техните проблеми се решават в правителствената болница. Но съм сигурен, че тези, които брани, са изяли люти ругатни от закъсали със здравето червени привърженици.

Но политиката на БСП е позната - да пречи на всичко, което се случва в държавата. Дори когато това е важно за бъдещето й. И се правят на ударени, че винаги, когато са били на власт, парите от ЕС са спирали. Няма да питам защо - то е повече от ясно.

Не се учудих, когато зад протестиращите застанаха и от полицията. Тези, които демонстрират непрекъснато, че в България за тях няма закони. Примери много. Сега очаквам белите престилки да бъдат подкрепени и от таксиджиите, които също протестираха незаконно. Защото не искат да плащат данъци. А в същото време са факири, когато режат главите на клиентите си.

Разбира се, когато говоря за безобразията на лекари и полицаи, винаги съм заявявал, че мнението ми не се отнася за всички. Защото у нас живеят и работят хиляди честни и почтени лекари и полицаи, пред които се прекланям.

Има една страхотна турска мъдрост, която гласи така: "Зорлем гюзелик олмаз" или преведено: "Насила хубост не става". Тази мъдрост важи с пълни сили за джипитата.

След като не са съгласни с новите порядки, да напуснат професията и да излязат на борсата. Аз съм го правил и мога да ги уверя, че не страшно. Особено, ако са кадърни.Така поне няма да издевателстват над хората.

Имам и предложение към министър Петър Москов.

Онези, които с протестите си поставят под угроза здравето на хората, да бъдат изгонени с шутове.

А в по-далечна перспектива трябва да се гласува спешен закон.

Според него всички, които завършат медицина, трябва да работят 10 години в България. Така ще се спре бягството в чужбина. Който иска да работи зад граница, да учи там. Тези правила не съм ги измислил аз. Така правят в Япония.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • лъжливото овчарче

  Без да чета пасквила, ще постна по заглавието. Таксиджиите да натоварят Божидар Статев на джипките и да го...ощастливят...

 • пациент

  Крайно време е "джипките" да излязат на светло и да започнат да плащат данъци.
  Някой пациент да е получил касов бон от ДжиПи срещу платена "потребителска такса"?
  Ако има такъв пациент нека публикува името на личния си лекар

 • ....

  Г-не многознаещ гербаджийски автор, за да не ти е болно сутрин - спри алкохола вечер. Току виж си съкратил и посещенията при личния лекар.

 • 88

  Авторе, прочети си още веднъж написаното и си помисли какво точно си написал. Елементарно и едностранчиво мислене, нито капка разсъждение, празни моабети като картаджия пред блока. Като си решил да разсъждаваш първо се информирай, за да не звучиш като прост невежа по въпроса. И накрая, не забравяй,че когато сочиш някойс пръст с три пръста сочиш себе си.
  Апропо ето малко инфо Your text to link

 • 88

  А, и още нещо- понеже виждам напъните ти за обективност опитай се да си отговориш на въпроса "Защо стана така?". Дали тези протести са причина или следствие на нещо, започнало преди 15 години и довело до разлагане на морала в здравеопазването. Ако ти идва сложно, съветвам те да започнеш да списуваш другаде- например в Трета възраст.
  Бъди здрав и се моли да не срещаш мен или такива като мен.

  Един български лекар.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм