Стрелбище ни припомни Лясковец

Автор:
Неделя, 27 Март 2016 18:41
Загиналата барета Емил Шарков Загиналата барета Емил Шарков

Днес беше предотвратена голяма драма. Специалните части неутрализираха психически болния бивш полицай Петър Коджейков, който беше се барикадирал в дома си в софийския квартал "Стрелбище". Те са изпълнили перфектно задълженията си и няма пострадали участници в операцията.

По ирония на съдбата преди две години - на 14 март, при подобна ситуация в Лясковец бе убит командосът Емил Шарков, а трима негови колеги бяха ранени. Домът на 53-годишния Петко Петков бе атакуван от спецчасти, но акцията бе проведена по безумен начин. Така твърдят бивши и настоящи командоси.

Две години след трагедията на съд отиде само Петко Петков, а тези, които в една или друга степен са причастни с трагедията щракат с пръсти. Очакванията, че моралът ще бъде над всичко, което се случи в Лясковец, не се оправда. Оставки не дадоха нито вътрешният министър Цветлин Йовчев, нито главният секретар Светлозар Лазаров, нито командирът на спецотряда Георги Гайков.

Нещо повече - Лазаров, който по думите на майката на Шарков - Ваня Рибчева, еднолично е взел решение за операцията, обикаля телевизиите по различни поводи, като за последно беше в бТВ при Антон Хекимян. Не зная темата на разговора им в студиото, защото е под достойнството ми да слушам какво бърбори един провален човек. А съпругата на убития командос - Милена, заяви година след трагедията, че никой от ръководството не е разговарял с нея. Въпреки това, тя сподели, че по време на акцията е имало неразбории и хаос. Явно това са споделили хора, които разбират от този "занаят".

Грозно беше и поведението на премиера Пламен Орешарски, който се направи на тапа и не реагира на ужасната трагедия. А той беше длъжен да поиска оставките на Йовчев и Лазаров, защото този ужасен резил разтърси сигурността на държавата. Но това нямаше как да стане, защото Орешарски беше най-смешният премиер, който България е имала в най-новата си история.

Всички си спомнят как се панира от въпроса на Виктор Николаев кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. След което журналистът бе изхвърлен от "независимата" бТВ.

Та за оставките. Ами нямаше как да ги поиска, защото всичко зависеше от ДПС. Освен това червените и Орешарски лъскаха обувките и на Волен Сидеров, който открито се гавреше с тях. И имаше глас, когато се решаваха държавни дела.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм