Полиция и еколози: като Две капки вода

Автор:
Неделя, 13 Март 2016 20:50
Полиция и еколози: като Две капки вода

Няма никакъв спор, че полицаите са сред най-недоволните в държавата. Това недоволство дори намирисва на рекет. Сегашните им протести са под № 18 за последните 7 години. Бързам обаче да уточня, че мнението ми за пазителите на реда не се отнася за специалните части, както и за пожарникарите.

Очевидно в МВР витае нагласата, че цялата държава трябва да се съгласява с претенциите им, въпреки, че правителството прави всичко по силите си, за да задоволи капризите им. А те наистина са безочливи.

Слушах миналия ден един протестиращ от Варна, който не можеше да приеме, че отпуската му щяла да бъде намалена с 5 дни. После разбрах, че неизползваните полагаеми отпуски се заплащали и полицаите си правели тънки сметки.

Интересно ми е, какво би станало, ако лекарите и учителите, които с работата си са много по-ценни за обществото, също започнат да се надпреварват в опитите си да рекетират властта. Да не говорим за просташкото им държане към хората и незаконното им поведение по време на миналогодишните протести. А за мързела им да не говорим.

Давам веднага пример. Когато тази зима падна снегът, никой от РПУ в "Тракия" не излезе да почисти стълбището пред входа. Плочките се видяха, след като се стопи снегът. И си мисля как щяха да я карат тези пазители на реда, ако бяха спортисти. Аз знам - щяха да ходят с празни джобове. Защото в спорта най-напред се гледат резултатите, а след това се минава през касата. Така е по цял свят.

Еколозите много приличат на полицаите. Те също смятат, че всичко в тази държава зависи от тях и дори правят опити да контролират туризма. На наглостта им не издържаха едни от най-великите български спортисти.

В отворено писмо до Бойко Борисов те изразиха възмущението и притесненията си, че една шепа псевдо еколози нанасят сериозни поражения на българския туризъм и заявиха, че застават зад премиера. Сред авторите на писмото са Стефка Костадинова, Боян Радев, Димитър Бербатов, Петър Попангелов, Владо Николов, Илияна Раева и други велики българи.
Отговорът на един от видните еколози беше потресаващ. Той се казва Стефан Аврамов и е активен участник в протестите срещу забраната за къмпингуване на плажа.

Преди няколко дни в профила си във Фейсбук той написа:"...Иначе декларацията на спортистите не ме учудва... Футболисти, манекенки, попфолк звезди и прочее елитни проституки съм ги сложил в една графа... В тази графа слагам и купчините бивши величия, които бързо и в движение се изср.ха на досегашните си биографии..."

Стефан Аврамов е член на изпълнителното бюро на фондация "Биоразнообразие" и е координатор на "Защитени територии и видове". Фондацията е част от коалицията "За да остане природа в България". От сигнал до ОЛАФ, подаден наскоро от сдружение "За да останат хора в България", стана ясно, че в последните 5 години за различни проекти еколозите са получили 250 млн. лева.

Фондация "Биоразнообразие" има няколко проекта за над 5 млн. лева. Най-голямата сума е по програма LIFE и е за броене на птици в Атанасовското езеро. Проектът е за малко над 2 млн. евро, 75% от които се осигуряват от Европейския съюз, и се изпълнява в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и "Черноморски солници" АД. В дейността му влиза още броенето на дивите кози и мечките.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм