Цитатите на Кирил Добрев - пирони за БСП

Автор:
Петък, 11 Март 2016 16:14
Цитатите на Кирил Добрев - пирони за БСП

Вчера Саша Берданкова ми направи забележка, че не цитирам вярно Кирил Добрев. Става въпрос за един мой кратък коментар, в който за пореден път наричам някои от хората на БСП мухльовци.

Всъщност този етикет е на червения Кирил Добрев, а аз само го използвам. Държа да отбележа, че никога не съм го размахвал безразборно. Само след поредните манипулации и лъжи, които са нещо характерно за философията на БСП.

Какво всъщност съдържа съществителното мухльо. Независимо, че е в мъжки род, той се отнася и за нежната част в обществото.

В речника за думите в българския език пише, че мухльовците са безлични, незначителни хора, мижитурки. В градския фолклор мухльото е човек, който не става за нищо. Той е със стари разбирания и всичко около него смърди неприятно. Това е миризмата на вехтото и на разваленото. А тънкият пласт, който покрива тази развалина, хората наричат мухъл. Това именно е имал предвид Кирил Добрев.

А сега ще повторя казаното от червения депутат на миналогодишния пленум на БСП, за да докажа, че нищо не съм изкривил: "Аз винаги съм бил постоянен в своите действия. Не се уморих и няма да спирам, защото зад мен е една кауза, едно поколение, днес БСП е по-ретро от всякога. Тя излъчва послания, които са от средата на миналия век. Когато имаш слаба опозиция, властта става безконтролна. БСП отдавна не е онази масова партия, която беше".

И допълва, че в район "Оборище" в София средната възраст на членовете на БСП е 78 г. И припомня, че в БСП са се прескочили няколко поколения.

"Тя не е атрактивна за младите, няма енергия в нея". "Останаха фараоните, докато изчезне империята. Партията вече я няма". "Лидерите на БСП миришат на мухъл", обявява Кирил Добрев по повод преизбирането на Михаил Миков за председател, както и по-голяма част от членовете на Изпълнителното бюро.

"За ГЕРБ и Бойко Борисов Михаил Миков не съществува, затова не го и атакуват. Неговата риза не е надупчена като Самарското знаме, а захабена като него".

Само ще добавя, че след като лидерите миришат на мухъл, няма как в партията да се носи друг аромат.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм