Да кръстим улици на Камата и Стефка

Автор:
Вторник, 02 Февруари 2016 08:05
Да кръстим улици на Камата и Стефка

По инициатива на кмета Иван Тотев 6 анонимни пловдивски улици ще получат своите имена. Те се намират около Гарнизонна фурна и "Кауфланд" в района на Пещерско шосе.

Градоначалникът обяви, че ще бъдат разгледани предложенията на пловдивчани и на свое заседание след 2 седмици Общинският съвет ще одобри имената на улиците.

Със сигурност в предложенията ще бъдат включени най-заслужилите пловдивчани, които са допринесли за развитието и авторитета на града. Предполагам, че сред тях ще има и спортисти, които също имат право на почит и уважение.

Моите предложения се свеждат до 2 имена, макар че Пловдив е дал на света десетки велики спортисти.

На първо място в моето предложение е най-великият български футболист за всички времена Христо Стоичков. Това е човекът, който взривяваше стадионите по света и никога не се притесняваше да казва, че е от Пловдив и че е започнал да играе футбол в "Марица".

Носител е на "Златната топка" и на Златната обувка".

Това, че пловдивска улица ще носи името му приживе не бива да смущава. Така например португалецът Кристиано Роналдо има паметник на родния остров Мадейра, а финалите на Откритото първенство на Австралия се играят на корта в Мелбърн, който носи името на 77-годишната легенда Род Лейвър.

Не бива да се забравя и още нещо - на 8 февруари Камата става на 50 години, а през май на стадион "Васил Левски" предстои бенифисен мач във връзка с юбилея му. Билетите за шоуто почти са продадени.

Втората ми кандидатура е за феноменалната Стефка Костадинова. Тя е 7 пъти световна, 5 пъти европейска шампионка, олимпийска победителка от Атланта през 1996.

Нейният световен рекорд от 209 см, поставен през 1987 г., още не е подобрен. Тя е председателка на Българския олимпийски комитет.

Стефка бе приета в "Залата на славата на световната лека атлетика".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Анадън му

    Веднага площад за знайни и незнайни идиоти с хевромасонски брътвежи. Да се свали Альоша и да се въздигне паметник нерукотворен, на дебилите съсипали демократично Родината ни! Ай сиктир!

  • Уточнение

    "Камата",/всъщност,прякорът му беше Кучето!/ НЕ Е ОТ ПЛОВДИВ,а от единственото село в Пловдивско без улично осветление...Май беше някаква поляна - равна,ясна,или нещо подобно.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм