БСП&ПФ против Пловдив, Радев да си гледа клуба

Автор:
Неделя, 31 Януари 2016 00:27
БСП&ПФ против Пловдив, Радев да си гледа клуба

В четвъртък бе приет бюджетът на Пловдив за 2016 година. Той е 256 милиона и е най-големият досега.

Според финансисти бюджетът е много добър и дава сигурност за развитието на Пловдив.

Естествено, той не бе одобрен от 5-имата общински съветници от БСП.

За червените това е нормална реакция.

Те са готови на всякакви манипулации стига да предизвикат скандали и напрежение.

Затова партията им в Пловдив и страната се топи като вчерашния сняг, защото много от привържениците им виждат накъде ги водят техните мухлясали ръководители.

Бързам да кажа, че квалификацията е на червения депутат Кирил Добрев.

Измислените патриоти не останаха назад. Четиримата от НФСБ гласуваха против, а четворката от ВМРО се въздържа. Това разцепление за пореден доказва, че в патриотичната коалиция мирише на отрова.

Сред най-нескопосните изказвания по време на дебатите около бюджета бе шефът на смешната по своя състав червена група Николай Радев.

Той каза, че с този бюджет е пренебрегната общинската икономика, липсва и грижа за хората.

Няма да коментирам непремерените изявления на този човек, защото ще бъде обидно за пловдивчани отново да посочвам факти и дела за свършеното от сегашната местна управа, която върна Пловдив към живота.

Сигурен съм обаче, че достолепните пловдивчани помнят много добре управлението на БСП, което им хариза предателят Славчо Атанасов, наречен за по-кратко Либиеца. Тогава Пловдив се гърчеше като след напаст от скакалци, които не остават нищо след себе си. Или както Любо Минчев правилно нарече Пловдив един умрял град. Така че нищо не се забравя.

Не мога обаче да не припомня един много любопитен и същевременно тъжен период от обществената дейност на Николай Радев.

Този загрижен за пловдивчани червен функционер беше президент на клуба по художествена гимнастика "Тракия Елит". Сега не знам дали пак е там, но ако отново е шеф това не е хубаво. Но да продължа.

Един студен зимен ден при мен дойдоха родители на деца, които тренират в този клуб. Те се оплакаха, че момиченцата тренират при нечовешки студ в зала "Христо Ботев". Те играели с грейки и шапки. А от тавана течала вода. Снимката е от 2010 година. Родителите се заканиха, че ще заведат децата пред общината и там ще тренират. До протест тогава не се стигна, въпреки че Либиеца не взе никакви мерки.

Защо се спирам на този епизод? За някои може да е маловажен, но за мен не е. Защото спортът е сериозно занимание и гради бъдещето на България. А какво се получава?

Този Николай Радев не може да се справи с един клубен проблем, като оставя дечицата да студуват, въпреки че неговата партия управляваше Пловдив, а сега е тръгнал да дава акъл какво трябва да се върши под тепетата.

Смешно нали?

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (14)

Покажи предишните коментари
 • Ачо

  Липсваше ми коментар на всичколога Статев по тема бюджета на Пловдив.

 • Стефан

  Материалът на Божидар Статев по мое мнение е балансиран и актуален.
  Неприемливото което виждаме в БСП е, че нейните избраници на различни нива в държавата винаги са опозиция на управляващите независимо от това дали темата /предложението и др./ е целесъобразна, полезна или не. Това говори за строго партийна ангажираност, а не ангажираност в полза на обществото.
  Независимо от това има един въпрос по който Община Пловдив започна да стъпва накриво и да предизвиква обществено недоволство. Това е въпроса с последствията от т.н. Синя зона.
  1. Увеличението на таксата от 1.00 лев на 1.50 лева е много за нивото на заплащане в Пловдив /и България/. Таксата за паркиране в Германия е средно 2.00-2.50 евро за час при минимална работна заплата 1400 евро /данните са от Евростат/. Тук паркирането много скоро ще стане 1.50 лева за час при минимална работна заплата 420 лева. Така паркирането у нас излиза ПОНЕ 2 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТКОЛКОТО Е В ГЕРМАНИЯ.
  2. Във всички европейски държави освен местата за платено паркиране има и места за БЕЗПЛАТНО краткотрайно паркиране /0.5 - 1 - 2 часа/ с помощта на сините паркометри поставени на предното стъкло на автомобилите. В Пловдив в централната градска част почти вече няма места за паркиране без заплащане. Това е неправилно и недопустимо. Това говори единствено за лакомия на Община Пловдив и е в ущърб на водачите, които трябва за кратко време да свършат някаква работа.
  3. На много места има паркоместа за инвалиди. Но от известно време на хората които таксуват на паркингите е разпоредено ако инвалидното место е заето, а инвалид трябва да паркира на съседно место, този инвалидизиран водач да бъде таксуван на общо основание. Това е грозно и поставя инвалидите в неравностойно положение. ПРЕДЛАГАМ ОБЩИНСКАТА НАРЕДБА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА и инвалидите да могат да паркират при условията на наредбата независимо дали инвалидното место е заето или не.

 • 4efo

  Този пасквил журналистика ли го наричате? Не знам коя коалиция лъха на отрова, но от снимката лъха на спирт!

 • Неподготвен

  се изказва този господин. Залата по ХГ е ремонтирана, г-н Радев не е абдикирал от задълженията си като президент на клуба.

 • Даскал

  Радев е пълен алкохолик и курвар, успял си е песента като политик. Той ще е следващия Евстатиев. Всяка вечер е мъртво пиян.

 • БСП

  Кольо Радев де превърна за съжаление в комична фигура. Човек, който не може да се контролира, почти ежедневно на няколко питиета, с трудно контролирана похот към момичета в деликатна/прокурорска/ възрастова възраст. Човекът е на ръба на деградацията и е въпрос на не много време да лъснат и общинските му далавери. Общо взето -жалка картина

 • Плеибой

  Даскале , какъв курвар е този пор. Коя що готина жена ще му върще на това недоразумение "компетентно"по всяка тема .

 • деградат

  Абе, оставете го тоя деградат. Прилъгва момиченцата да си лягат с него с обещания за кариера в политиката, иначе за човек не го броят.

 • Про БСП

  Добре, че са съветниците от БСП и в частност Радев, та да се чуе нещо в полза роду.... Не говорете ей така, почетете, почуйте, па тогаз...

 • до "про"

  Този смешник за полза роду добър ден не казва на никой. Само комисионни и далавери са му в тъпата кратуна

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм