Време е да покажем, че обичаме Пловдив

Автор:
Петък, 22 Януари 2016 13:19
Време е да покажем, че обичаме Пловдив

Всяко събитие, свързано с Пловдив, носи големи емоции. Независимо дали е за хубаво или за лошо. Така поне е с мен.

Хубавото е, че в последните няколко години положителните вълнения преобладават. Няма да изброявам всички хубави неща, които се случиха под тепетата, но като кореняк пловдивчанин не мога да пропусна да отбележа за пореден път, че моят град вече е Европейска столица на културата през 2019 година. Сега се задава ново предизвикателство за най-стария жив град в Европа.

Както сайтът Plovdiv-online писа вчера, Пловдив е номиниран за участие в 7-ото издание на състезанието за титлата „Best European Destination 2016". Лично изпълнителният директор на „Най-добра европейска дестинация" Максимилиен Лежун е убеден, че имаме всички шансове да се преборим за първото място.

Не е тайна, че едно такова признание носи сериозни приходи за града. Така например победителят от 2014 г. португалският Порто е отбелязал 16% растеж на туризма, а миналогодишният първенец френският Бордо е регистрирал 10 милиона медийно покритие.

В тазгодишното надпревара съперници на Пловдив ще бъдат Прага, Брюксел, Мадрид, Виена, Берлин, Милано, Париж, Лондон, Единбург, Барселона и други градове.

Аз съм човек, който е имал щастието да прошари доста из Европа. Бил съм и в повечето от посочените градове. Мога с чиста съвест да кажа, че Пловдив по нищо не им отстъпва. Нещо повече - дори ги превъзхожда. Аз не съм нито археолог, нито историк, но това, което имаме, не съм го срещал никъде. Дори в една Гърция. За разлика от нас обаче, комшиите умеят да дялат пари от всеки камък.

Какво трябва да направим сега. Най-важното е всички пловдивчани да докажат, че обичат града си. Сигурен съм, че ако се обединим ще успеем да станем "Най-добрата европейска дестинация". Защото това ще бъде добре за нас и за децата ни. И то за години напред.

Гласуването започна на 20.01.2016 г. в 8 часа и ще приключи на 10.02.2016

Линк за гласуване: http://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/european-best-destinations-2016/

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм