Лозан Панов обича да играе герой

Автор:
Неделя, 13 Декември 2015 09:33
Лозан Панов обича да играе герой

Протестите на полицаите и съдиите са смехотворни и страшно много си приличат. А причините за подобно твърдение е елементарно и не иска дълги обяснения. Защото и в двата случая на улицата излязоха хора, които трябва да вървят по тротоарите с наведени глави, а не заедно със свои симпатизанти да крещят познати до болка лозунги.

Разбира се, това не се отнася за всички, тъй като със сигурност между тях има отговорни хора. За полицейските протести вече съм казвал мнението си, като бях се опрял на неопровержими факти за тяхната бездуховност и липсата на елементарен професионализъм. Сега ще споделя какво мисля за съдиите, като бързам да кажа, че в никакъв случай не мога да си позволя да правя професионални коментари.

Ще заложа обаче на събития, които вълнуват обикновените хора, между които съм и аз. Днес прочетох, че бившата шефка на НАП Мария Мургина е оправдана, след като преди 4 години СГС поиска затвор за извършени от нея престъпления по служба.

Съвсем наскоро бившият зам.-председател на Парламента Христо Бисеров беше оправдан по всички обвинения, отправени му от прокуратурата.

Скандали за безбройни решенията на българската Темида, които предизвикваха и предизвикват възмущението на хората, колкото щеш. И тук възниква елементарният въпрос.Толкова ли е неграмотна родната прокуратура, след като много често обвиненията й отиват в кошчетата за боклук. Особено когато се отнася за "сериозни" хора. Аз не вярвам, че са абсолютни некадърници.

Сега няколко думи за Лозан Панов. Шефът на Висшия конституционен съд изрази недоволството си от промените в Конституцията.

В реч по време на честването на 135 години от създаването на институцията, той се изказа остро за обстановката в държавата.

"Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите наистина може да се нарече преврат. Това е система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и, разбира се, със съдебната система". И още: "Нека кажем "не" на страха и не допуснем мълчанието да ни превърне в страхливци. Нека всички заедно се преборим с неизвестността и извикаме силно "Стига вече толкова!".

Много хубави думи. Явно Лозан Панов е фен на американския президент Франклин Рузвелт, когото цитира и в речта си. Само че има някои неща, които ме смущават.

Когато в началото на тази година ВСС избра Панов за шеф на ВКС, той не знаеше ли, че България се управлява от олигархията. Ако е знаел, значи е станал доброволно един от нея. Ако не е знаел, имал е достатъчно време да зареже този много съблазнителен пост и да изкрещи, както го направи сега.

И накрая - как така бързо забрави всички онези, които тотално го оплюваха, когато застана начело на ВКС, а сега се остави да го направят герой. Явно обича тази роля.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм