Локумите на Пламен Константинов

Автор:
Понеделник, 23 Ноември 2015 00:27
Локумите на Пламен Константинов

Започнах сериозно да се притеснявам за Пламен Константинов. Треньорът на националния отбор по волейбол продължава да се изказва неподготвен по теми, които не са негова работа. Миналия ден той си позволи да нарече предатели трима големи български спортисти - Димитър Бербатов, Григор Димитров и Матей Казийски.

Преди да изразя своето мнение искам да напомня на правещия се на велик моралист треньор, че той няма никакво право да обижда хора, които са далече от неговия спорт. И съм абсолютно категоричен, че тези изпълнения нямат нищо общо с професионализма. Това е все едно Гришо или Бербатов да започнат да дават морални оценки на волейболистите. Или Меси да се бърка в работата на някой баскетболен спец. Футболната звезда няма дори да си го помисли. Така е в големия спорт. Разбира се, никой няма право да му забранява да говори, но това може да става само когато е на трибуната при феновете, а не като треньор на национален отбор.

Сега конкретно за Матей. Да наречеш Матей предател означава, че не знаеш какво приказваш. А е много просто. Предател е човек, който обещава нещо, но не го изпълнява. Например предателство беше доживотният договор на Казийски със "Славия", и то със знанието на федерацията.

Преди квалификацията за олимпиадата в Лондон Матей обяви, че няма да играе в английската столица, ако президентът Данчо Лазаров не напусне. И удържа на думата си.

Това обаче не е предателство, това е мъжкарство.

В същото време отказа да облича екипите на други държави, въпреки предложените му милиони. Интересно е защо Пламен не обявява истинската причина за отказа на Матей да играе за националния тим, а разтяга локуми, от които може да те заболи главата. На мен пък ми е много интересно как Гибона търпи Инженера, след като трябваше да понесе отвратителната гавра на сегашния си шеф на игрите в Пекин.

Тогава той беше обвинен от Лазаров, че е взимал допинг и трябваше на собствени разноски да пътува до Европа, за да търси антидопингова лаборатория, където да докаже, че е чист. Така загубихме олимпийски медал. А може би го търпи, защото няма интерес на сериозни отбори към него.

И още нещо за "предателя" Матей.

Той и Радостин Стойчев откриха волейболна школа в София. Бюджетът е осигурен за 3 години напред. Децата ще плащат минимална такса, но ще получават безплатна екипировка.

"При нас децата ще бъдат абсолютно свободни да се записват и отписват. В момента в България има порочна практика. Когато едно дете тренира в някой клуб, то бива задължавано да подпише нещо като съглашение, че когато навърши 18 години, ще подпише първия си професионален трудов договор с този клуб. В противен случай дължи неустойка от 50 000 евро. При нас няма да има такова нещо, децата са абсолютно свободни да решават дали искат да тренират, или не. Ако започнат обаче да се отписват, това означава, че нашият модел не работи. Но се съмнявам да е така, ние ще прилагаме най-добрите европейски практики", обяви Стойчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • 777

  БЯХ ЗАБРАВИЛ ПОЗОРНАТА СИТУАЦИЯ, КОГАТО ДАНЧО ЛАЗАРОВ ПРАЩАШЕ КАТО ТЕНИС ТОПКА ПЛАМЕН МЕЖДУ АЗИЯ И ЕВРОПА ДА ДОКАЗВА,ЧЕ Е ЧИСТ. ТОГАВА ИЛИ МАЛКО ПО-КЪСНО ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ОТБОР СЕ ОЗЪБИ НА ЛАЗАРОВ, НО ХИТРЕЦА УСПЯ ДА ПОТУШИ НЕГОДУВАНИЕТО НА ИГРАЧИТЕ. КАК СТАНА ТОВА - ТЕ СИ ЗНАЯТ. А ЗА МАТЕЙ КАКВО - СИЛЕН ИГРАЧ И ГОЛЯМ МЪЖ.

 • г-жа Бандерова

  Индж.Лазаров няма жив бивш съдружник!Хвала!

 • 1

  АМАН ОТ ХОРА КОМЕНТИРАЩИ В ШИРОК ДАПАЗОН,ЯВНО АВТОРА НА СТАТИЯТА РАЗБИРА КАКТО ОТ ПОЛИТИКА ,НО И ОТ СПОРТ А НЯМА ДА СЕ ИЗНЕНАДАМ И КАТО ЛИТЕРАТУРЕН КРИТИК ДА СЕ ИЗКАЖЕ.
  АМАН ОТ ТАКИВА АВТОРИ ,И НЕ ЗНАМ ОТ КЪДЕ ПРЪКНА ,НО НАЙ ДОБРЕ ДА СЕ РАЗКАРА ОТ НЕТА

 • BaMa

  Ами да, предатели са!!!! Не може личните ти настроения и интреси да са над тези на България!!!!
  А техните съотборници, а фенове???? Не само , че не е мъжкарство, аме по-скоро огромна слабост!!!

 • 4

  Божо, Божо, пий си хапчетата

 • Cobra

  Този човек ме развеселява искрено . Не си за тая медия бе човек. CNN, BBC ще се избият за теб ,ако знаеха че съществуваш.

 • пари,пари...

  Пламен Константинов не коментира играта , за да е спец по всички спортове . Той коментира отношението към национален отбор , респективно към България . Така , че авторът да си вземе бележка и да не пише тенденциозно . А може написаното да е поръчково ??

 • ???

  Локумите на Пламен или локумите на автора?

 • Георги

  "Започнах сериозно да се притеснявам" ............................. за г - н Статев.
  Г - н Статев, Вие изглежда разбирате от абсолютно всичко (както повечето българи). Великите Ви коментаторски умения просто напират да залеят драгите читатели, като пълноводна река. За жалост "реката" е доста мътна. В тази връзка, г - н Статев, поспрете се малко. Не ни засипвайте с непремерения си субективизъм и не коментирайте хора и факти, които нито познавате добре, нито разбирате.
  Ако идеята е само да се пише и публикува нещо, ОК, но не е така. Конкретно Пламен Константинов е в пъти по - достоен българин от Вас. И най - малко Вие сте човека, който може да прави оценка на изказванията му.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм