Който е против рока - в планината за гъби

Автор:
Събота, 21 Ноември 2015 09:31
Който е против рока - в планината за гъби

Няма да крия, че снощи изпаднах в шок. Прочетох, че има хора, които са против Пловдив да се превърне в столица на рока. Ето за какво става въпрос.

Преди няколко дни новата кметица на Каварна отказва в града да се провеждат повече рок концерти, а Иван Тотев веднага поема предизвикателството и решава Пловдив да стане домакин на тези музикални празници. Което е страхотно.

Да, ама има хора, не знам как да ги нарека, за да не ги обидя, които нямат елементарна музикална култура. Те застават срещу рока, понеже Пловдив бил избран за европейска столица на културата.

Явно все още се намират издънки, които смятат рока за упадъчна музика, както беше в близкото минало.

Аз няма да се впускам в подробности. Ще дам два примера.

"Бийтълс" е признат за №1 сред 100-те най-велики музиканти в света, а техните албуми надхвърлиха цифрата от 1,3 милиарда.

"Щурците" и "Сигнал" покориха България, а техните песни се превърнаха в символи на живота.

И още една подробност. Рокаджиите по света и у нас винаги са защитавали мира и демокрацията, борят се и сега с всички сили срещу дрогата и бедността. И най-важното - пеят за любовта.

Така че всички пловдивчани трябва да застанем зад кмета Иван Тотев, защото с тези концерти Пловдив ще се приближи още повече до Европа.

А онези, които не харесват рока, убеден съм, че те са много малко, в дните на концертите могат да си вземат отпуски и да отидат в планината за гъби.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • ....

  Авторът да върви за гъби и да си набере от ония с червените шапчици. Първо има много видове рок, второ въпрос на вкус е кой каква музика ще харесва. Вие станахте по-големи комунисти от комунистите бе! Взехте и вкусове да ни налагате! Второ, не приемам нравоучения от човек, който явно има проблем с алкохола.

 • '''''

  Напълно съм съгласен с горния коментар.Що се отнася до факта,че рокаджиите били борци срещу дрогата и пр., знаем арена на какъв разврат беше Каварна.Щял да застане автора зад Тотев и посредством концертите да се приближим до Европа...Галфон

 • anonimen

  Стига бе...тоя е голяма капия.Браво на тези,които са го поканили да пише в този симпатичен,семпъл сайтец.Направо вече с нетърпение чакам списанията на този господин.По-рано влизах сегиз-тогиз да хвърля едно око тук,ама от известно време съм редовен читател.Направо падам от смях като го чета...мани,мани.От горното ще цитирам само следното:
  "...Рокаджиите по света и у нас винаги са защитавали мира и демокрацията, борят се и сега с всички сили срещу дрогата и бедността. И най-важното - пеят за любовта."
  Абе,нашенец...че то има ли други да пеят за любовта повече от попфолкаджийките ?Че даже и на дела претворяват песните си.Колкото до борбата с дрогата-борят се с нея,както ние с водката...
  Абе...пак поздравления за собственика на сайта,че го е намерил тази терца.

 • г-жа Бандерова

  Г-Стратев е нашият хипарски торбадур!Хвала!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм