Некадърници пращат наши командоси на смърт

Автор:
Сряда, 18 Ноември 2015 18:01
Некадърници пращат наши командоси на смърт

Цяла сутрин следях с огромен интерес събитията в Париж. Останах впечатлен от професионализма на френските полицаи, които буквално воюваха с терористите. Виждаше се как с всеки изминал час примката около врата на бандитите се затяга и логично се стигна до пълен успех.

Това показва, че те са имали абсолютна точна картина къде са терористите, с какво са въоръжени и как трябва да се пречупят. И веднага се сетих за голямата трагедия миналата година в Лясковец, където наши командоси бяха буквално разстрелвани от един болнав човек при опита им да атакуват жилището му.

Както е известно, при една никому ненужна акция на баретите беше убит Емил Шарков, а трима негови колеги сериозно ранени. Този полицейски цирк беше доказателство за изключителната некадърност на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главния секретар Светлозар Лазаров и шефа на баретите, чието име не ме интересува. Беше страшно да се чуват по телефона думите на Лазаров, който на въпрос на журналист какво се случва, не знаеше как да отговори. Горе-долу в същия стил се измъкна и Йовчев по време на "разпит" в парламента. А министър председателят Пламен Орешарски сякаш беше дошъл от друга планета. Вместо да поиска оставката на Йовчев заради некадърност, той се направи на ни лук ял, ни лук мирисал.

През 1994 г. подобен случай разтресе държавата. Заради отвратителна некадърност загинаха двама командоси - Марин Чанев и Георги Георгиев-Индианеца.

Липсата на елементарна организация стана причина полиция и барети да се стрелят помежду си в блок в софийския квартал "Белите брези". Тогава министър на вътрешните работи в кабинета на Любен Беров е Виктор Михайлов, поставен там от БСП и ДПС. Споменавам нарочно участващите в позора партии, защото те са шампиони по оплюване на всичко, което не е свързано с тях. Даже и сега. Това се отнася и за техните симпатизанти.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • наро

    Г-н Статев!
    Не ме обиждайте на симпатизант! На БСП!
    Иначе , това което пишите за некъдърниците е верно и нищо ново!
    То за това останахме само симпатизанти и не гласуващи за тях!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм