Патриотичният фронт се разклати

Автор:
Събота, 14 Ноември 2015 08:44
Патриотичният фронт се разклати

Няма съмнение, че коалицията Патриотичен фронт се разклати сериозно. Показват го последните изяви на Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, които създадоха новата формация малко преди миналогодишните предсрочни парламентарни избори.

Първите очевидни неразбории в коалицията лъснаха на пресконференцията веднага след първия тур на местния вот на 25 октомври. Тогава в НДК пристигнаха само хората на Каракачанов. На въпрос къде са коалиционните партньори от НФСБ шефът на ВМРО троснато смутолеви, че Симеонов имал някаква работа в Бургас.

Според запознати бургазлията бил бесен от издънването на кандидата за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който е човек на Каракачанов. Разминаването между двамата лидери стана повече от очевадно по време на полицейските протести. Каракачанов застана твърдо зад служителите на МВР и обяви, че ги подкрепя.

Валери Симеонов се изправи категорично срещу Каракачанов. Вчера по bTV той най-напред даде висока оценка на правителството, след това заяви, че МВР-шефът Румяна Бъчварова и здравният министър си вършат най-добре работата. "Адмирирам инициативите на министър Москов, защо не и на Бъчварова, защото тя показа характер, който други нейни предшественици не показаха".

Той бе категоричен, че поведението на полицаите е недопустимо, а техният протест е незаконен. "Как да подкрепям полицаите, които са длъжни да спазват закона, а го нарушават. Това е най-голямото беззаконие. Какво е това да се блокират пътищата, родителите да не могат да приберат децата си от детските градини, да не могат болни да стигат до болниците. Това е демонстрация на сила, на това нещо се казва рекет", изригна лидерът на НФСБ.

Много е интересно как ще реагира ВМРО на думите на Валери Симеонов. С тях той косвено обвинява Каракачанов в подкрепа на беззаконието. Нищо чудно съвсем скоро ВМРО да се присламчи кам някоя друга партия. Това тя го може и не случайно е известна като политически номад №1 у нас.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • лъжливото овчарче

  Статев, Славчо не е човек на Каракачанов, а на Валери Симеонов?! Славчо напусна ВМРО и е депутат в парламента от квотата на НФСБ. Много си нефелен в желанието си да правиш политически "анализи". Върни се към спорта, там липсата ти от сиво вещество няма да е толкова фатално...

 • Cobra

  Пич, ти наистина си уникален журналист. В тия саитчета нямаш работа , тук е тясно за теб. Ще ти търся място в CNN, NBS, DW, BBC и др. Такъв размах , визия и компетентност не бива да се похабява, Статев

 • GGGGGGGGGGGG

  НА КОЛКО РАКИЙ Е БИЛ АВТОРА ,ПО ВРЕМЕ НА ПИСАНЕ НА МАТЕРИАЛА?

 • г-жа Бандерова

  Господин Б. Статев е най-големия специалист на тема Патриотичен Фронт ! Все едно вечер ляга в леглото на Валери Симеонов, сутрин се събужда с Каракачанов , знае какво ще направят, още преди те са го и помислили ! Великан е Статев ! Хвала !

 • Cobra

  То и ПФ са като нас в С за Пловдив. Ясно е, че са леви, но не могат да се разберат кой е хомо, кой педи?

 • GGGGGGGGGGGG

  РакиЙ? Чий ракиЙ?
  Ко и туй ракиЙ?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм