Кой и как вдигна над 2 пъти вота за Атанасов

Автор:
Вторник, 03 Ноември 2015 00:22
Кой и как вдигна над 2 пъти вота за Атанасов

Това, че Иван Тотев стана отново кмет на Пловдив не е изненада. Макар и по най-трудния начин. Защото по-добър кмет в най-новата история на града няма и не случайно на изборите истинските пловдивчани признаха направеното от него.

Повече съм озадачен от некоректното поведение на някои хора към Тотев, които ги познавам и ги броях за истински филибелии.

Явно съм се лъгал, защото те бяха готови да харижат Пловдив на Славчо и отново да заживеем в мъртъв град. Но да са живи и здрави и да си карат годините както им е угодно. Да ходят на концерти и големи състезания на Колодрума, децата им без проблеми да посещават яслите и детските градини, да се радват на зеления град, а след няколко години да станат граждани на европейска столица на културата.

В същото време не мога да приема, че РБ е подкрепил Иван Тотев на балотажа. Въпреки големите обещания.

За мен това е откровена измама. Ето фактите. На балотажа Иван Тотев получи над 48 000 хил. гласа, приблизително, колкото и на първия тур. Сега в неделя Славчо получи малко над 46 хил. гласа, а на първия тур - 22 000. Това означава, че освен гласовете на БСП, които бяха обявени от социологическата агенция "Афис", Славчо е получил рамо и от реформаторите.

Това не бива да се приема като изненада, тъй като останките от някогашното синьо величие водиха гнусна война срещу Тотев далече преди изборите.

Но и сто процента да са заведени под конвой БСП и РБ за Славчо на балотажа, пак гласовете им не стигат. Значи е играл поне още един субект партиен.

Това няма кой друг да е освен Дани Каназирева и нейният "Съюз за Пловдив".

На коментаторите, че появилата се от изневиделица подкрепа за Атанасов в размер на 25 000 гласа отгоре, ще кажа - не, при ниската активност от 34% гласували, това не са спонтанни гласове, а строго организирани от партийни централи и най-вероятно с общ мозъчен тръст.

Най-коректен остана Георги Титюков и неговата Кауза "Пловдив".

Не съм изненадан и от последните шарлатании на Славчо Атанасов.

Той започна кампанията с ментараджийства и я завърши по същия начин на балотажа. Измисленият патриот пусна в събота в пощенските кутии свои агитационни позиви в големи бели пликове, което е забранено от закона. Наглостта му обаче няма граници. Неговият екип щял да обсъжда вариант с искане да се касират изборите, което обаче ще се реши от парламента. И накрая нещо любопитно.

За Славчо са гласували предимно пенсионери, хора с основно и по-ниско образование, цигани.

За Тотев - преди всичко млади хора, образовани и представители на турското население.

Това също е от "Афис", чийто шеф е Юрий Асланов, който е член на Висшия съвет на БСП.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (24)

Покажи предишните коментари
 • тя е помиярка

  здравка се чуди какво да напише - нека си спомним изгонена от Гепб, пратена от гергов при Тошо Тошев да плюе Герб и да разкаже за хермафродитите в Герб, после се хвана за ръката на Илко Илиев - седна и се цуна с Учкунова, после изгонена от Кунева, най-ревностен почитател на Славчо - взе Камен Шишманов и направи група - плюене редовно по Герб - после половин година плюнки по Тотев - една подлога от Комина- държанка на Гергов - пловдивчани затова са отвратени и най-голямата грешка беше на Тотев, че протегна ръка и каза че ще има обединение с Дани Каназирева - пловдивчани искат промяна, искат да се промени Пловдив - изчисти гергеланските свинарници

 • ще си смръкна

  здравка да не плюе Савина

 • НЕгласувал

  Това ли е изборът на Пловдивчани - Пиколо, автомонтьор, на мама момчето. С купена диплома. Какво е направил в живота си самостоятелно? Или ЗКПЧ, който беше непрекъснато в болнични, отпуска и командировка!?

 • Мисмехурко Драги

  При 33% избирателна активност, 51% с клизма са общо 17% гласували за IT (Ivan Totev) специалиста, слушащ хеви метъл. Това чудо на природата! Най-великия кмет на земята, срещу когото злите сили се обединили. В 52 общини са усвоени под 100 лв. на човек, като сред тях са и общините Пловдив и Кюстендил – единствените областни центрове с толкова нисък резултат. Следва да се направи уговорката, че и двете общини имат сключени договори за близо 100 млн. лв., чието усвояване, обаче, изостава от това в други общини.

 • Мисмехурко Драги

  И през 2015 г. в страната има голям брой общини (30 на брой), в които усвоените до 31 януари средства са под 100 лв./човек от населението. През миналата година в тази група попадаха областните центрове Кюстендил и Пловдив, които обаче вече са усвоили съответно по 161,7 лв./човек и 123,4 лв./човек. Към 31 януари 2015 г. единствената община, която не е усвоила средства по структурните програми на ЕС, е община Грамада.

 • Мисмехурко Драги

  И през 2015 г. в страната има голям брой общини (30 на брой), в които усвоените до 31 януари средства са под 100 лв./човек от населението. През миналата година в тази група попадаха областните центрове Кюстендил и Пловдив, които обаче вече са усвоили съответно по 161,7 лв./човек и 123,4 лв./човек. Към 31 януари 2015 г. единствената община, която не е усвоила средства по структурните програми на ЕС, е община Грамада.

 • г-жа Бандерова

  Г-н Стратев,моето виждание за управленската диспозиция в Пловдив е следното:Индж.Тютюков-зам.кмет от КП,д-п Каназиревна-председател на ОбС,адв.Колев-директор на ОП"Чистота",ОП"Паркинги и гаражи" и ОП"Паркове и градини"!Архи.Николов-Главен Архитект,г-ца Девяджиева-зам.кмет по оперативни програми!Вие как мислите?Хвала!

 • ....

  Честито циганска победа за ГЕРБ! Да сте живи и здрави с ДПС то напред!

 • Гербаджии

  Здравке, недей плю Савина Петкова, стой си в комина и в кочината,Тотев не може да стане за резил и да подаде ръка на свинската ..., Тотев не може да стане смешен като Славчо, гераджиите не те искаме, стой си ори свинаря и си направи група с Ники Радев, миналия мандат беше с Камен Шишманов, ти си си .... Председател е хубаво да бъде Георги Колев, само той и Титюков бяха премерени и в изкази и в думи и в дела - ти си грачеща ...

 • възмутен

  Значи и Йорданка се оказа политическа курва,а иначе какви ги говореше

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм