БСП и Славчо с жълти фланелки за интриги

Автор:
Петък, 30 Октомври 2015 17:41
БСП и Славчо с жълти фланелки за интриги

Няма никакво съмнение, че след вота на 25 октомври БСП е в шок. Каквото и да се случи на балотажа в неделя, червените дълго ще си ближат изборните рани. За пореден път. А шефът на централата Михаил Миков направо не е на себе си. Той обяви, че сегашните местни избори са били най-черните и навсякъде е имало измами. Само дето забрави за костинбродската афера с бюлетините, която ще влезе в историята на изборите като шедьовъра на БСП по манипулации.

Трябва обаче да призная, че и в Пловдив имаше опити за измами. Така например една от тях се случи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ, бившия ТЕТ "Ленин"), а сигналът е на учителят по философия в същото училище Ангел Грънчаров. Манипулацията е дело на физкултурника Янко Радев, известен сред футболните среди като Тавата, който е разпространявал агитационни материали в школото. Самият той е кандидат за общински съветник на БСП.

Стана ми много интересно, защото познавам добре този човек, а и не съм знаел нищо за политическите му мераци. Което, разбира се, няма никакво значение. По-интересното е нещо друго.

Благодарение на мен и на зам.-кмета по спорта Петьо Зехтински той заведе училищния отбор по футбол на световното в Гватемала, За да заминат обаче за далечната държава, трябваше да се намерят, доколкото си спомням, около 30 000 лева. От мен беше идеята и рекламата, а от Петьо парите.

Тогава го попитах защо не се е обърнал към пловдивски бизнесмени, но той проплака - "Не дават!"

Сигурен съм, че е търсил помощ и от Гергов, но Гочето не обича да се раздава. А животът наистина е шарен. Получаваш пари, за да се покажеш на света от тези, които с измама искаш да прецакаш.

Ами какво да кажем за този сладур, наречен Славчо Атанасов.

По време на предизборната кампания се чудех на кого да дам жълтата фланелка за лъжите на кандидатите за кмет, но сега Либиеца финишира убедително на първото място.

Няма да изброявам безкрайните шарлатании на този измислен "патриот", защото те са страшно много. А и хората вече свикнаха с тях. Разбира се, Миков може да каже, че Славчо не е от БСП, но всички в Пловдив знаят, че той е най-верният човек на Гергов.

Показа го по време на кметуването му, когато предаде всички онези, които гласуваха за него, и пусна във властта червените. Сега ми е много любопитно как в БСП ще коментират уникалните 7%, които хората на Гергов извоюваха геройски в Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм