Огнян Минчев: Партизан за бой се стяга!

Автор:
Събота, 05 Септември 2020 21:41
Огнян Минчев: Партизан за бой се стяга!

Проф. Огнян Минчев, който почива в Созопол, излезе с интересен коментар на фейстраницата си днес.

Ето какво пише политологът:

Има много оплаквания от полицейско насилие миналата вечер... Ами как да ви кажа каардашим - въстание е... Велико народно въстание.

"Партизан за бой се стяга, мята пушка на рамо..." Прощава се с мама, прощава се с млада булка, слага главата в торбата...

Вие какво очаквате? Али Баба да плати на половин София-Запад да обстрелват полицаите с бомбички и да ги стискат за топките и резултатът да бъде всеобща любов - целувки и прегръдки по "Леге" и "Съборна"...?

Вижте сега, който отива на въстание - отива на саможертва. Този, който не иска да се жертва - гласува. Гласоподаването е един по-пацифистки тип гражданско участие. Ама въстанието...

Големият проблем на България е, че от 30 години сме готови да направим чудеса от храброст, да свалим на улицата всяко правителство, да накажем всеки негодник, но при едно условие - хич да не пострада никой от нас. Ще идем, ще попием, ще попеем, ще се разходим, ще повикаме малко, и айде, готово.

А-а, не става така. Т.е. става - но ако е всеки ден. Ако години наред си налягаме парцалите да ни дои 6и6и, да ни лъготи Баце, да ни стриже и мълзи Сараят и домузът лудогорски, а изведнъж - А-У-У-У, революция и велико народно въстание, разбираш ли - тогава со кротце со благо не става.

И се огледайте кой ви води. Навремето Василий Българоубиец ослепи 1000 войници и остави един едноок да ги води. Вие днеска сте тръгнали 1000 еднооки с по един хептен кьорав да ви води... Не намеквам нищо за президента - не се хващайте за думата. Защото не е само слепотата и слепият гняв - подлост много има, да си го знаете, подлост отровна, умножена по три. Въстание е - аз затова не ходя на въстания. Защото нося на бой само във ФБ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм